Kelionių organizatoriaus „Coral Travel Lithuania“ krypties vadovė Aušra Vickienė atskleidžia kitokio poilsio Turkijoje alternatyvą, rašoma bendrovės pranešime žiniasklaidai. Detoksikuojanti dieta, afrikietiški šokiai, sporto stovyklos vaikams: atostogos ten gali būti ne tik poilsinės, bet ir sveikatinančios – naudingos tiek kūno, tiek proto gerovei.

Savaitė atostogų maitinantis veganiškai

Dažniausiai lietuviškas pavasaris šiluma nelepina. Pavargę nuo ilgos žiemos bei šiuolaikinio gyvenimo būdo ir tempo, keliautojai vis dažniau dairosi kitokių atostogų: kur ne tik pailsėtų, bet ir sustiprintų išsekusį organizmą bei sumažintų susikaupusį stresą. Antalijos kurortuose pastebima nauja tendencija: daugėja viešbučių, kurie siūlo sveikos gyvensenos idėja besiremiantį poilsį.

„Valgiais nukrauti stalai Turkijos viešbučiuose žavi maisto įvairove, tačiau šiandien dalis keliautojų išreiškia norą visų atostogų metu laikytis tik sveika mityba paremto plano. Džiugu, kad nemažai Turkijos viešbučių gali pasiūlyti tokias paslaugas. Pavyzdžiui, poilsiui galima rinktis viešbutį Antalijoje, turintį skoniais ir spalvingais patiekalais stebinantį veganišką restoraną bei siūlantį ten išbandyti įvairias detoksikuojančias programas. Svečiai gali rinktis sulčių detoksikaciją, protarpinį badavimą ar programą, kur net 80 procentų valgymų atostogų metu sudarytų veganiški bei žaliavalgiški patiekalai“, – pasakoja A. Vickienė.

Pasak pašnekovės, atostogų konceptas Turkijoje keičiasi: tinginio atostogas keičia subalansuotas poilsis, kur šalia sveikos mitybos plano siūlomi detoksikuojantys masažai, meditacijų ar aktyvūs užsiėmimai. Tokios sveikatingumo programos Antalijos viešbučiuose veiksmingai padeda šalinti tai, kas trukdo būti sveikiems ir mėgautis gyvenimu.

Antalijos akvariumas

Vietoje vasaros pas močiutę – aktyvios atostogos

Vasarą daugelis tėvų suka galvą: kur dėti atostogaujančius vaikus? Laikai, kai visą vasarą mažieji galėdavo leisti pas senelius, pasikeitė. Daugelis tėvų nori ir ieško stovyklų ar kitų vasaros praleidimo būdų, kur vaikai galėtų visapusiškai ir turiningai leisti laiką: išmokti naujų dalykų, susipažinti su naujais draugais ir, žinoma, skirtų pakankamai laiko judėjimui ir sportui.

„Stovyklų pasirinkimas Lietuvoje išties platus, tačiau kainos ne visada yra draugiškos. Todėl šeimos ieško ir atranda naujų vasaros praleidimo formų: atostogoms renkasi į sportą ir judėjimą orientuotus viešbučius Antalijos kurortuose“, – teigia A. Vickienė.

Pasak kelionių ekspertės, į judėjimą orientuotuose Antalijos viešbučiuose gausų įvairiausių sporto užsiėmimų, organizuojamos skirtingų veiklų savaitės ar sporto stovyklos tiek vaikams, tiek suaugusiems: pavyzdžiui, vaikų futbolo stovyklos, plaukimo kursai vaikams, afrikietiški šokiai ant jūros kranto, savigynos kursai, zumbos, krosfito ar oro jogos užsiėmimai suaugusiems. Be to, kai kuriuose viešbučiuose yra įrengti bėgimo takai, profesionalūs įvairių sporto šakų aikštynai, todėl Antalijoje puikias sąlygas sportuoti vis dažniau atranda ne tik sporto entuziastai, bet ir profesionalai.

„Į judėjimą orientuotuose viešbučiuose besiilsinčios šeimos atranda daugybę pliusų: visa šeima sportuoja, tyrinėja svečią šalį, o kartu ir skiria kokybiško laiko buvimui drauge“, – pastebi krypties vadovė.


Kanjoningas – Lietuvoje to tikrai nerasite

Dauguma vandens sporto entuziastų vis dar neatrado Turkijos. Nors atostogos Antalijos kurortuose neretai asocijuojasi su lėtu poilsiu paplūdimyje ar prie baseino, tačiau viskas priklauso nuo pačių atostogautojų norų ir poreikių. Šiltas turkio spalvos jūros vanduo – idealus ne tik maudynėms, bet ir mėgstantiems užsiimti vandens sportu bei pramogomis: vandens parašiutizmu, vandens motociklais, paviršiniu ar giluminiu nardymu. Tuo tarpu adrenalino mylėtojams privalu išbandyti kanjoningą gaivinančiose Turkijos kalnų upėse.

„Kanjoningas – tai leidimasis siauru kalnų tarpekliu tekančia upe ir įvairių pakeliui pasitaikančių barjerų įveikimas. Keliautojams yra suteikiami specialūs hidrokostiumai, šalmai bei avalynė, kuriais apsivilkę jie eina srauniu vandeniu, leidžiasi nuo krioklių ar paneria po uolomis. Kartu tai puiki proga pasigėrėti kerinčiais Turkijos gamtos vaizdais: vandens nugludintomis didingomis uolomis bei krištolo skaidrumo vandeniu. Lietuvoje nieko panašaus tikrai nerasite“, – teigia A. Vickienė.

Pasak kelionių ekspertės, atostogautojų pamėgtas Goynuk kanjonas Antalijoje nėra tik sporto profesionalams skirta vieta. Ten kanjoningą gali išbandyti tiek draugų kompanijos, tiek nuotykius mėgstančios šeimos.

„Iš tiesų tiek mes, kaip kelionių organizatorius, tiek keliautojai džiaugiasi Antalijoje populiarėjančia kitokia, sveika gyvensena besiremiančio poilsio alternatyva. Judėjimas teikia didžiulį malonumą, be to, kas gi nenori atostogų, po kurių grįžtų sustiprinę tiek psichinę, tiek fizinę sveikatą?“, – pastebi A. Vickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją