Tačiau koks iš tiesų yra tikrasis Tenerifės veidas? „Mes linkę tokį įvaizdį sugriauti. Tiesa tokia, kad kaip susiplanuosi, taip ir turėsi - Tenerifė yra pajėgi patenkinti svajingo romantiko, nutrūktgalvio ekstremalo ir nepailstančio tyrinėtojo poreikius. Viskas, ko reikia, yra pakilti nuo gulto prie baseino ir leistis į nuotykių paiešką“, - sako kanareles.com tinklapio įkūrėjas Martynas ir vardija salos privalumus.
Šioje santykinai mažoje saloje tupi 3 718 metrų aukščio ugnikalnis Teidė. Nors sala yra beveik 32 kartus mažesnė už Lietuvą, tačiau turimų kalnų aukštis įspūdingas. Ir būtent dėl šių aukštikalnių formuojasi tik šiai salai būdingas klimatas - drėgna ir žalia šiaurinė pakrantė, sausi ir saulėti pietūs.
Ir ne vien tik tai, bet viskas prasideda nuo fantastiško grožio paplūdimių, lauro medžių miškų rytinėje dalyje, per 500 metrų aukščio skardžių vakaruose, visą salą juosiančių kanariškų pušų miškų, o viską vainikuoja įspūdingas mėnulio kraštovaizdis, esantis nuo 2000 metrų aukščio.
Įspūdingai įvairi sala gali pasiūlyti ir aukščiausio lygio bangas, tinkančias banglentininkams, pastoviai pučiantį vėją jėgos aitvarų mėgėjams, puikius tarpeklius ir uolas kopinėtojams, trasas motosporto gerbėjams, galybę įvairaus sunkumo pasivaikščiojimo maršrutų, o visada matomas ugnikalnis Teidė kviečia apsilankyti krateryje.
Taip ir padarėme. Praeitą savaitgalį įveikėme 11 kilometrų žygį į Teidės viršūnę. Pakilome daugiau nei 1400 metrų ir teko kaip reikiant pakovoti su nuolat retėjančiu oru - bet pavyko. Esame aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantys, todėl ir žygio tikslas buvo atitinkamas - į Teidę - už blaivybę. Tai yra pirmasis tokio tipo žygis, o kitais metais tikimės pratęsti šią tradiciją ir žygį kartoti.
Teidė yra aukščiausia Ispanijos viršukalnė. Vis dar aktyvus ugnikalnis paskutinį kartą buvo išsiveržęs 1909 metais ir dėl savo griaunančios galios Jungtinių Tautų paskelbtas dešimtmečio ugnikalniu. Aplink Teidę esantis nacionalinis parkas yra žinomas dėl lavos suformuoto keisto kraštovaizdžio. Beveik trys milijonai turistų kasmet aplanko šį į UNESCO pasaulio paveldą įtrauktą parką.
Kiekvieną balandžio mėnesį čia raudonai pražysta net tris metrus aukščio siekiančios gėlės tajinaste rojo. Dažnas poilsiautojas Tenerifėje sako, kad Teidės parko aplankymas yra atostogų kulminacija, o su tuo turėtų sutikti ir filmų kūrėjai - čia buvo filmuoti Žvaigždžių Karai ir Titanų Susidūrimas (Star Wars, Clash Of The Titans).
Kiekvienas salos kampelis turi savo veidą ir savo istoriją. Saulės ir vandenyno mylėtojus žavi vietinių paplūdimių gausa - įvairios smėlio spalvos (nuo gelsvo iki juodo), gražios lūžtančios bangos ir nuolatos šviečianti saulė. Kas gali būti geriau?
Geriau būna, kai paplūdimyje sutinki besisukiojančius banglentininkus ir stebėdamas, kaip jie skrodžia galingai lūžtančias bangas, nori prie jų prisijungti. Žinoma, nėra taip lengva - ta nelemta lenta ne vieną mėlynę užstato, kol galiausiai ant jos tik atsistoji, tačiau bandyti, patirti ir atrasti yra atostogų Tenerifėje esmė. Ir įsivaizduok, kiek veiklos čia galima prisigalvoti, pakilus nuo turistinio gulto prie baseino.
Gamta žavi ir priverčia sekundei sustingus ja grožėtis. Tačiau Tenerifėje taip pat virte verda vietinis gyvenimas su jam būdingu atsipalaidavimu. Vasario 12 ir 13 dienos saloje yra nedarbo dienos - čia vyksta didžiausias metų karnavalas. Daug persirengėlių, daug veiksmo ir daug fejerverkų. Pas mus degina Morę, o Tenerifėje - Sardinę. Tad ant gulto ne vieta - laikas į karnavalą!





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)