O štai atvažiuoti į išsvajotą vietą ir smarkiai ja nusivilti – ne pats smagiausias dalykas. Konkretus objektas gali atitikti jūsų lūkesčius, tačiau šalia esantis miestas, nemandagūs vietiniai ar apšnerkšta gamta gali jums iškelti klausimą, ar tikrai vertėjo čia važiuoti.

Tada gali kilti klausimas: „kodėl niekas manęs neįspėjo?“ Taigi pateikiame jums įspėjimus. Visos vietos šiame sąraše yra nuostabios, jų aplankymas neretai tampa gyvenimą pakeitusia patirtimi, kurios tikrai neverta atsisakyti. Tačiau štai yra kelios nemalonios staigmenos, kurių galite tikėtis, kai ten esate.

Maču Pikču. Kalbant paprastai, pats Maču Pikču nenuvilia. Po ilgos kelionės lėktuvais, traukiniais ir autobusais (ir kovos su kalnų liga), dauguma keliautojų jau būna pakankamai išsekę, kai pasiekia senovinės inkų tvirtovės griuvėsius. Tačiau pažvelgus į griuvėsius, dauguma keliautojų supranta, kad dėl šio vaizdo buvo tikrai verta pasikankinti.

Tačiau, kai ten atsidursite, ne viskas bus rožėmis klota. Maču Pikču įsikūręs atogrąžų miškų viduryje ir jame gyvena vieni agresyviausių uodų, su kuriais jums kada nors teko susidurti.

Net jeigu visas kruopščiai išsipurkšite apsauginiu purškikliu, jie būtinai suras vienintelę, net mažiausią vietelę, kuri liks neapsaugota, ir tada jus puls. Įdomus dalykas, susijęs su šiais uodais, yra tas, kad jie yra kitokie nei tie, su kuriais jums tenka susidurti namie ar lauke. Tai reiškia, kad galite būti alergiški jų seilėms, kurios jums gali sukelti alerginę reakciją.

Viena keliautoja patyrė itin nemalonų įvykį, kada neišsipurškė apie 2 cm savo kūno aplink savo kulkšnis ir dėl to sulaukė apie 20 įkandimų. Jos pėdos ir kulkšnys ištino ir vaikščiojimas jai tapo sunkus ir skausmingas maždaug trims dienoms.

Ar buvo verta ten vykti? Be abejo. Ar ji būtų norėjusi, kad kas nors įspėtų ją, kad užsidėtų kojines? Taip.

Plaukiojančios Eksumos kiaulės. Eksumos salos Bahamų salyne yra nuostabi kelionės kryptis. Ten yra daug saulės, nuostabūs paplūdimiai ir daug vaisinių gėrimų, kurių taip trokšta jūsų širdis. Tačiau daugeliui šie dalykai nėra pagrindiniai, dėl ko verta ten keliauti. Tikrieji keliautojai čia atvažiuoja dėl kiaulių.

Eksumos salos yra vienintelė vieta pasaulyje, kur galite paplaukioti kartu su kiaulėmis. Ši jūros pramoga vyksta Kiaulių saloje, kur kiaulių šeimyna smagiai plaukioja kartu su turistais. Tai keista, bet tuo pat metu nuostabu.

Tačiau visas šias linksmybes lydi viena nemaloniai kvepianti problema – kiaulės tuštinasi į vandenį. Panaršę „Trip Advisor“ atsiliepimus atradome, kad turistai tuo skundžiasi nuolat. Beveik kiekvienu aprašytu atveju vanduo buvo skaidrus, kiaulės plaukiojo, tačiau kartu su jomis plaukiojo ir jų išmatos. Spėjame, kad kiaulės tiesiog visada lieka kiaulėmis.

Jojimas žirgu įbridus į vandenyną. Miustikas yra išskirtinė ir magiška sala Grenadinų salyne. Visa vietovė atrodo prabangi – su privačiais kurortais, penkių žvaigždučių vertės maitinimu ir gražiais paplūdimiais.

Jojimas žirgais yra puikus būdas pamatyti salą ir jos lankytojai yra tikrai dažnai matomi jojantys ant žirgų. Tačiau lygiai taip pat kaip mūsų mažieji draugai Kiaulių saloje, kai gyvūnas turi padaryti savo reikalą, jis tiesiog padaro savo reikalą.

„Tada, kai priešais mane jojusios merginos žirgas pasituštino, dalis jo išmatų pasiekė ir išpurvino mano kelnes ir botus“, – pasakojo turistė.

Taigi ne, jojimas žirgais įbridus į vandenį nėra toks prabangus ir gražus, kaip gali atrodyti. Greičiausiai ramus poilsis paplūdimyje būtų geresnis pasirinkimas.

Jeruzalės senamiestis. Pasivaikščiojimas per Jafos vartus Jeruzalės senamiestyje yra tai, ko daug žmonių laukia visą gyvenimą. Magiškas jausmas, kurį suteikia ši vieta, yra neginčijamas. Jos akmeninėse sienose ir senovinėje architektūroje galima jausti istoriją.

Tačiau nors ši patirtis gali būti labai dvasinga, kai kurie vietiniai nėra pačios geriausios moralės. „Trip Advisor“ atsiliepimų peržiūra atskleidžia bjaurią pinigų pasisavinimo schemą, kurios aukomis turistai tampa jau metų metus.

Sistema susijusi su grynųjų pinigų keitimu. Ne vienas turistas patyrė tai savo kailiu. Lankydamasi Senamiestyje, jie bandė pasinaudoti artimiausia valiutos keitykla. Būtent tada į ją įšoko vyras ir pasakė, kad pinigus iškeis jis. Be abejo, tai buvo melas, ir galiausiai turistai turėjo išleisti papildomus 20 dolerių.

Ir nors kai kurių pavienių žmonių nesąžiningumo neužtenka tam, kad būtų sužlugdyta visa kelionė, tačiau tokie atvejai, be jokios abejonės, palieka slogius prisiminimus.

Ankor Vatas. Be abejonės, Ankor Vatas yra viena iš svarbiausių archeologinių vietų žemėje. Čia yra liekanų iš skirtingų Khmerų imperijos sostinių, mininčių IX amžių. Ši dvasinė vieta yra svarbi tiek dėl religinių, tiek dėl simbolinių priežasčių, ir ta svarba neabejotinai lieka įspausta visų, kas aplanko šią vietą, prisiminimuose.

Ko jums niekas apie šią vietą nesako yra tai, kad visas archeologinis kompleksas yra apsuptas agresyvių išmaldos prašytojų, kurie bando jautrinti jūsų širdies stygas taip tuštindami jūsų piniginę.

Pasak ten apsilankiusiųjų, maži vaikai yra siunčiami prie griuvėsių pardavinėti turistams apyrankes. Daugelis iš tų mažų mergaičių yra labai suvargusios, jaunos, ir atsisako girdėti atsakymą „ne“, kol neduosite joms pinigų.

Be abejo, svarbu padėti kitiems, tačiau spaudimas duoti pinigų visiems tikrai gali atitraukti dėmesį nuo jus supančio grožio.