1. Automobiliai. Patariama išsinuomuoti automobilį, tokiu atveju su Tenerife susipažinsite daug geriau. Su juo patogiai aplankysite geriausius ir įdomiausius kampelius. Tiesa, atminkite, kad
Tenerifėje yra lėtas tempas – niekas niekur neskuba. Turistiniuose rajonuose yra ypač daug automobilių, važiuojančių 20-30 km/h greičiu. Nenustebkite, kai priešais jus važiuojantis automobilis sustos, nes, pavyzdžiui, jo vairuotojas pamato bičiulį, su kuriuo nori pasisveikinti ir pasišnekučiuoti. Įdomu tai, kad nors ir už jų būna susidariusios automobilių spūstys, visi vis vien kantriai laukia, niekas nebando raginti ar naudoti įspėjamuosius garsus.

Signalais negąsdinami ir dviratininkai, kurių saloje yra daug ir jie yra labai gerbiami eismo dalyviai. Laimei, jie dažnai susipranta ir pasitraukia į kelkraštį, kad praleistų už savęs susidariusią automobilių virtinę.

Būkite atidūs ir nepažeidinėkite kelių eismo taisyklių, ypač statydami automobilį. Siūlau net minutei nepalikti automobilio neleistinoje vietoje, nors, pavyzdžiui, jūs gal sugebėsite greitai nubėgti į bankomatą. Tenerifėje itin daug policininkų važinėja su motociklais. Jie ir gaudo tokius pažeidėjus. Baudos didelės, kyšininkavimas griežtai nepriimtinas.
Tenerifė

2. Apgyvendinimas. Nors sala nėra labai didelė – skirtingose salos vietose galima rasti kartais net visus metų laikus. Kartais kalnuose būna prisnigta, o jau 40 minučių nuo sniego besmegenių nusileidus į pietinę salos dalį: galima slėptis nuo saulės kaitros. Šiaurinė salos dalis pasižymi savo žaluma, tačiau ten yra drėgnesnis ir vėsesnis oras.

Ieškantiems šiltesnio oro – siūlau pasirinkti pietinę salos dalį. Labiausiai turistų pamėgtos zonos: Los Cristianos, Las Americas, Costa Adeje – mažiausiai vėjuotos, šilčiausios vietos. Iš lietuvių tenka dažnai išgirsti, kad atostogavus žiemą Tenerifėje buvo vėsoka, lijo ar buvo debesuota. Daugelį turistų iš Lietuvos kelionių agentūros apgyvendina šiaurinėje salos dalyje dėl mažesnių viešbučių kainų. Norint per atostogas turėti savo poreikius atitinkančias oro sąlygas – atidžiai pasirinkite apsistojimo vietą.
Auksė

3. Teidės ugnikalnis, Mascos miestelis. Salos pasididžiavimas ne vien tik nuostabus balto ar juodo smėlio paplūdimiai. Žinoma, visi bando pamatyti ar net pasikelti į Teidės ugnikalnio viršūnę. Būtina paminėti, kad su kūdikiais iki 1 metų amžiaus pakilimas į viršūnę nerekomenduojamas dėl slėgio skirtumo. Kas turi silpnesnę širdį – taip pat geriau atsisakyti šio pakilimo. Iš pakilimo bazės atrodo, kad keltuvui pakilus esate kaip jau ir netoli kraterio. Neapsigaukite – keltuvui užkėlus dar iki kraterio teks nemažai eiti akmenuotais nelygiais laipteliais – taigi, jei tikslas yra pamatyti kraterį, o esate su mažesniais vaikais, ar sunkiau vaikščiojantys – pasiekti bus tikrai sudėtinga.

Yra daug žymių ir įspūdingų vietu, kurias tikrai verta aplankyti. Pavyzdžiui, viena iš jų – Masca miestelis, esantis kvapą gniaužiančioje vietoje. Ten dienomis vietiniai pardavinėja vaisius – už kelis eurus paragaukite kaktusų vaisių, nes daugiau niekur kitur dar netekę jų matyti pardavinėjant, o patiems bandyti jų prisiskinti nepatariu, nes yra speciali technika, kaip nuo vaisių nuimti spygliukus.

4. Pramogų parkai. Salos šiaurinėje dalyje galima rasti įspūdingąjį Loro parką, kuriame galima išvysti apie 3500 gyvūnų ir įvairių jų pasirodymų. Pietinėje dalyje įsikūręs „Siam“ vandens pramogų parkas. Juos abu tikrai privaloma aplankyti, juolab, kad perkant į abu parkus bilietus vienu metu gausite nuolaidą. Vandens pramogų mylėtojai dar gali išbandyti ir kitą mažesnį „Aqualand vandens pramogų parką, esantį pietuose.

„Jungle park“ – pietinėje dalyje esantis gyvūnų parkas, tai galėtų būti alternatyva tiems, kurie nenori vykti į šiaurinėje dalyje esanti Loro parką.

„Monkey park“ – sumokėjus 10 eurų už suaugusį (vaikams nemokamai) ir nusipirkus už kelis eurus maisto prie įėjimo – galima maitinti beždžiones, gorilas ir kitus gyvūnus net iš rankų, nors gyvūnai lieka už grotų

5. Pagalba. Tenerifės pietuose Adeje rajone, Bruselas gatvėje, Cc Mirador įsikūrusi Lietuvos menininkų galerija „Balta". Tai yra neoficiali Lietuvos ambasada, kur visi lietuviai gali ateiti ir užduoti įvairiausius iškilusius klausimus įvairiomis temomis apie Tenerifę – jus nemokamai pakonsultuos, patars ar pagelbės.