Moterys siūlo iš vynuogių sulčių ir riešutų padarytas čiurčelas ir vyną, plastmasiniuose buteliuose nuo limonado.
Šiek tiek nusukus nuo kelio į Kachetiją, galima aplankyti David Garedži vyrų vienuolyno kompleksą ir pamatyti įspūdingus piešinius uolose. Tai mistinė bei įdomi vieta ir visai ne todėl, kad ten yra labai daug gyvačių.
Toliau – Bodbės arba šv.Ninos moterų vienuolynas. Gruzinai čia plūsta ne tik dėl įstabios architektūros ir nuo ten atsiveriančio vaizdo. Čia palaidota šv. Nina, kuri IV a. į Gruziją atnešė krikščionybę.
Legenda teigia, kad mirus šv. Ninai vienuolyne nei iš šio nei iš to pradėjo trykšti šaltinis, kurio vanduo yra stebuklingas. Nuo seno pasakojama apie žmones, kurie atsigėrė šio vandens ir akimirksniu pasveikdavo. Dar daugiau, tikima (ir teko girdėti ne kartą, kad ne be pagrindo), kad žmonės, kurie turi vaisingumo problemų, išsimaudę susilaukia palikuonių. Tad nenuostabu, kad prie šalia vienuolyno esančio šaltinio baseinėlio nuolat būriuojasi ir vyrai, ir moterys. Sulaukę savo eilės jie apsijuosia vienuolių dalinamom baltom drobėm ir panyra į šventą vandenį bei sukalbėję maldą laimingi keliauja namo.
Šalia Bodbės vienuolyno yra antram gyvenimui atgimęs Signachio miestelis. Čia įžengus galima žado netekti, nes atrodo, kad tai ne Gruzija, o kokia Vakarų Europos šalis. Akmenimis grįstos gatvės, iš senovinių plytų ir akmenų dailiai sumūryti namai, kurių stogus dengia raudonos čerpės, akį traukiantys dailūs balkonėliai.
Prieš keletą metų miestelis buvo iš pagrindų rekonstruotas, kad atitiktų XVIII-XIX a. dvasią, ir dabar vadinamas meilės miestu, nes čia galima susituokti, kaip ir Las Vege, bet kuriuo paros metu.
Iš miesto atsiveria puiki panorama: 4 km ilgio „gruziniška Didžioji Kinijos siena“ su 23 bokštais ir žaliasis Alazanijos slėnis, o už jo rūstūs Kaukazo kalnai su baltuojančiomis viršūnėmis. Galima ne tik grožėtis, bet ir pasivaikščioti siena, nueiti iki viename bokštų esančios bažnytėlės ar restorano, kuris įsikūręs kitame bokšte. Paprasčiausia prisėskite ten esančiame balkonėlyje ir grožėkitės.
Beje, Signachis garsėja ir tuo, kad ten kuriasi gausi užsieniečių bendruomenė – lenkai, latviai, amerikiečiai, olandai ir t.t., o viena gatvelė net gali būti vadinama lietuviška, nes ten įsikūrę kelios lietuvių šeimos.
Be Signachio reiktų aplankyti ir Kachetijos sostinę Telavi, kur puikuojasi taip pat įspūdinga pilis, taip pat užsukti į Cinandalyje esantį Aleksandro Čavčevadzės muziejų, didžiulį Alaverdi vienuolyną ir žinoma būtina užsukti į kokią vyndario sodybą, kur ne tik būsite sočiai ir skaniai pavaišintas, bet ir supažindintas su vyno darymo technologija bei istoriją. Nuo degustacijos pabėgti nepavyks.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)