Tiesa, draudimas koronaviruso atveju galios tik viešint užsienio valstybėse, kurių nėra LR užsienio reikalų ministerijos (URM) viešai skelbiamame rekomenduojamų nelankyti šalių sąraše, rašoma pranešime žiniaskladai.

„Situacijos neapibrėžtumas, kalbant apie COVID-19 grėsmę, išlieka ir toliau, tad puikiai suprantame gyventojų norą kelionių metu jaustis maksimaliai saugiai, susitelkti į suplanuotas poilsio ar darbo veiklas, vengti nereikalingo nerimo ar streso. Todėl papildėme draudimo sąlygas, numatydami medicininių bei repatriacijos išlaidų draudimą ir koronaviruso atveju“, – sako BTA Asmens draudimo produktų vadovas Ronaldas Grizickas.

Pasak jo, nepaisant galiojančios draudimo apsaugos, keliautojai ir toliau skatinami elgtis ypač atsakingai, rūpintis savo ir kartu keliaujančių sveikata, laikytis URM ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų, taip pat nurodymų dėl saviizoliacijos grįžus iš kai kurių užsienio šalių.

Be to, draudimo ekspertas siūlo išvis susilaikyti nuo kelionių į tas šalis, kur URM rekomenduoja nevykti, ir primena, kad išvykus į tokią šalį draudimo apsauga koronaviruso atveju negalios.

„Tuo atveju, jei pačios kelionės metu valstybės ar regiono statusas URM sprendimu bus pakeistas į „šalį, kur rekomenduojama nevykti“, draudimo apsauga dėl koronaviruso galios dar 7 kalendorines dienas nuo URM rekomendacijos paskelbimo. Tad tokioje situacijoje keliautojai turės protingą terminą apsispręsti, ar verta toliau tęsti viešnagę valstybėje, kuri sveikatos požiūriu laikoma nesaugia Lietuvos piliečiams“, – sako R. Grizickas.

BTA užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ gegužę atliktos reprezentatyvios apklausos duomenimis, dėl koronaviruso grėsmės 22 proc. Lietuvos gyventojų šių metų vasarą atsisakė planuotų kelionių į užsienį.

Draudimo bendrovės eksperto vertinimu, šalies gyventojai elgiasi atsakingai – net ir nusprendus vykti į užsienį, šiemetinėms vasaros atostogoms dažniausiai pasirenkamos šalys, kurios oficialiai laikomos mažiau paveiktomis koronaviruso.

Liepos 17 d. duomenimis, jokių specifinių URM rekomendacijų nėra vykstantiems į Latviją, Estiją, Lenkiją, Slovakiją, Austriją.

Keliaujant į daugelį kitų ES valstybių, galioja rekomendacija imtis atsargumo priemonių. Čekija ir Jungtinė Karalystė URM žemėlapyje yra didesnės rizikos zonoje – jos atsidūrė šalių, rekomenduojamų susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, sąraše. Tuo tarpu Bulgarija, Liuksemburgas, Portugalija, Rumunija, Švedija apskritai įtrauktos į rekomenduojamų nelankyti šalių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)