Pateikiame kelis pavyzdžius, kaip skirtingai šv. Valentino diena švenčiama kai kuriose šalyse. Įdomu tai, kad kai kurios šią šventę ignoruoja atlikdamos tam tikrus ritualus.

Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje šią dieną poros dovanoja vieni kitiems dovanas, neapseinama be širdelės formos atributikos: atviručių, lipdukų, balionų, saldainių. Tądien, pasak gėlių pardavėjų, populiariausios yra rožės. Suprantama, raudonos ar vyšnių spalvos.
Valentino diena

Tačiau atsidūrę Indijoje ar Tailande pamatytumėte kiek kitokį vaizdą. Indijos gyventojai įsitikinę: ši vakarietiška šventė yra niekam tikusi ir nereikšminga. Įdomu tai, kad savo skeptišką požiūrį jie išreiškia degindami bet kokią širdelės formos atributiką.

Dažnai europietei gali pasirodyti, kad tailandietės yra nuskriaustos. Jos ne tik negauna dovanų ir dėmesio iš savo vyrų, bet tądien eina į šventyklas, kuriose padeda gėlių prie altoriaus, melsdamos laimės ir geriausių dalykų savo vyrams. Pastariesiems ši diena tėra eilinė ir jie moterims nieko nedovanoja.

Panaši situacija ir Japonijoje, kurioje daug dėmesio sulaukia vyrai. Yra įprasta, kad tądien jie yra apdovanojami šokoladu. Būtina paminėti, kad norėdami tą dieną švęsti Japonijoje, nepadarykite klaidos. Yra du šokoladų tipai: vieni skirti draugams, kolegoms ar bičiuliams ir tie, kuriuos reikia dovanoti mylimajam. Šokolado rušis, vad. „Giri-choco“ yra skirta bičiuliams, kolegoms, visiems, kuriems tą dieną norite priminti, kad jie jums svarbūs. „Honmei-choco“ - šios rūšies šokoladas skirtas tiems, kuriems jaučiate meilę ir aistrą.