Tad kol už lango dar spaudžia šaltukas, susisukite į šiltą apklotą, užsiplikykite puodelį arbatos ir pabandykite atspėti, ar tikrai Lietuvoje medžiai laistomi alumi, ar Donaldas Trumpas yra kilęs iš vieno Lietuvos miestų ir kiek Gedimino pilies bokštų galima rasti mūsų šalyje. O gal jau žinote, tiesa šie teiginiai ar ne? Tuomet pabandykite atspėti, kokių vietovių gyventojai nusprendė taip pajuokauti, siūloma pranešime žiniasklaidai.

1. A.Užkalnis, G.Drukteinis ir A.Unikauskas jau įamžinti skulptūromis?

Viename skulptūrų parke svečius pasitinka daktaro A. Unikausko skulptūra, du G. Drukteiniai, iš kurių vienas jų slepiasi nelabai garbingoje vietoje, A. Užkalnio batas ir didelė kitų įžymių žmonių portretų kolekcija. Norint apsilankyti, laiką su įžymybėmis reikia derinti iš anksto!

2. Taupydami kelionėms į Paryžių pasistatė savo Eifelio bokštą?

Medinis, bene identiško dydžio Eifelio bokštas, sutemus dar spindi spalvingomis šviesomis. Čia ne tik vyrai klūpodami ant vieno kelio tikisi išgirsti lemtingąjį „taip“ iš savo mylimųjų, bet ir kas 4 metus, vasario 29 dieną, moterys peršasi vyrams. Au revoir!


3. Kurio miesto medis laistomi alumi?

Negana to, kad šiame mieste esantis medis laistomas alumi, jis dar yra kelis kartus trenktas žaibo ir yra apkabinėtas tūkstančiu raktų!

4. Sensacija: Donaldas Trumpas - iš Lietuvos?

Vienoje Lietuvos kaimo turizmo sodyboje dar ir šiandien galite sutikti bendravardį, kaip du vandens lašai panašų į JAV prezidentą!

5. Aptiktos mažiausiai trys Gedimino pilies bokšto kopijos?

Pasirodo, Lietuvos sostinės simbolis yra ne vienintelis. Rasta informacijos apie mažiausiai tris kopijas skirtinguose šalies taškuose.

6. Pasaulyje išgarsėsime su didžiausia bulve?

Remiantis skaičiavimais, kad vienas lietuvis per parą vidutiniškai suvalgo apie 250 g bulvių, visi lietuviai, kartu sudėjus, suvalgo 75 tonas bulvių! Būtent tokio svorio bulvę - neabejotinai didžiausią pasaulyje – galima rasti Šiaurės Lietuvoje. Ragauti griežtai draudžiama.

7. Kieme pasistatė medinę Laisvės statulą?

Rio de Žaneiro Kristaus Atpirkėjo ir JAV Laisvės statulos - kaimynės? Netoli žinomo ežero miškų apsuptyje galima išvysti 2 medines žinomas skulptūras: Rio de Žaneiro Kristaus Atpirkėjo ir JAV Laisvės statulos. Šios skulptūros šiame kiemelyje stovi jau daugybę metų, todėl niekas negali įvardinti, kas jų autorius.

8. Kunigui atminti – akiniai?

Gigantiški akiniai. Tokia skulptūra buvo nuspręsta įamžinti vieną žymų kunigą. Reta galimybė pažiūrėti į pasaulį pro jo akinius.

9. Pastebėtas paslaptingas žmogus-kankorėžis?

Kai žmogus daug laiko praleidžia gamtoje, jis susilieja su ja... Viename iš didžiųjų Lietuvos miestų galite pastebėti palsaptingą būtybę - pusiau žmogų pusiau kankorėžį.

10. Kas sieja Vytautą Didįjį su Džonu Kenedžiu?

Viename kieme – Vytautas Didysis, Vaižgantas, lakūnai Darius ir Girėnas bei ... JAV prezidentas Džonas Kenedis! Ir dar – už namą didesni betoniniai arkliai, kurių vieno pilve, sakoma, slypi net motociklas.

Norite sužinoti, kurgi galima rasti šias vietas ir dar daugiau neįtikėtinų objektų? Apsilankykite Nacionaliniuose turizmo vartuose ČIA. Balandžio 2 d. svetainėje rasite pilną šmaikščių vietovių ir lankytinų objektų sąrašą su detalesnėmis nuorodomis.

Kaip pažinti Lietuvą iš namų?

„Keliauk Lietuvoje“ primena, kad šiuo metu rekomenduojama atidėti keliones ir likti namuose, tačiau kviečia nepamiršti, kad tai – geriausias laikas svajoti, planuoti ir tyrinėti Lietuvą savo namuose. Pažinti galima jau dabar, o keliauti – vėliau.

„Keliauk Lietuvoje“ komanda kviečia sekti „Lietuva. O čia ar buvai?“ Facebook paskyrą, kur keliautojų laukia virtualios pramogos, naudinga informacija ir įkvepiantys pasiūlymai ateities kelionėms.

Pirmadieniais paskyroje skelbiami žaidimai ir klausimai apie įdomiausias lankytinas vietas, trečiadieniais gamtos, kultūros ir meno pasiilgę puslapio sekėjai gali leistis į virtualius turus, o penktadieniais – praplėsti akiratį stebint kelionių laidas. Galbūt tai proga atrasti kažką naujo?

Užsienio keliautojų „Lithuania. Real is Beautiful“ Facebook paskyroje laukia jautrūs Lietuvos laiškai šiuo metu toli esantiems draugams. Draugystę per atstumą palaikyti padeda kultūros, gastronomijos, gamtos ir žmonių pažinimas, o Instagram profilyje “lithuania_real_is_beautiful” akis ir toliau džiugina gražiausi šalies kampeliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)