Pavyzdžiui, šviesų miestu pramintame Paryžiuje dažnas patiria ne begalinio džiugesio, o pykinimo, padažnėjusio širdies plakimo ir net haliucinacijų epizodus. Išvardyti simptomai tokie paplitę, kad turi net specialų pavadinimą: visi bendrai yra vadinami Paryžiaus sindromu.

Bene dažniausia kelionių kryptimi tampantis Paryžius tikrai nėra vienintelis pasaulio miestas, kuriame turistų lūkesčiai neišsipildo.

Bagažo saugojimo platformos „Radical Storage“ analitikai nutarė peržvelgti 826 tūkst. internetinėje svetainėje „TripAdvisor“ pateiktų atsiliepimų apie 100 dažniausiai lankomų pasaulio miestų ir išsiaiškinti, kurį iš jų turistai mini kaip labiausiai nuviliantį.

Smalsu, kur apsilankę žmonės nesijaučia nei nustebinti, nei pradžiuginti? Netrukus sužinosite, prie kokių išvadų priėjo „Radical Storage“ komanda.

Labiausiai nuviliančios atostogų kryptys

Paryžių iš pirmos vietos šiais metais išstūmė JAV įsikūręs Orlandas. Didžiausią pasipiktinimą šiame mieste apsilankiusiems žmonėms sukėlė išpūstos kainos ir nemandagūs vietiniai.

Vienas iš penkių viešnagę Orlande pakomentavusių asmenų kelionę į Amerikos pramogų parkų sostinę prilygino nuviliančiai ir jokio džiugesio neteikiančiai patirčiai. Aršiausiai 2022-aisiais Orlandas buvo kritikuojamas dėl visur susispietusių žmonių ir pernelyg užkeltų kainų „Disney World“ ir „Universal“ pramogų parkuose.

Antroje labiausiai nuvylusių kelionių krypčių sąrašo vietoje atsidūrė Indonezijos sostinė Džakarta. Po jos – Tailando vakarėlių rojumi praminta Pataja.

Praha buvo pripažinta kaip daranti mažiausią įspūdį: būtent taip išsireiškė 3,9 proc. atsiliepimų autorių apibūdindami Čekijos sostinę.

Kaip nepelnytai pervertintą miestą žmonės įvardijo Da Nangą Vietname. Nuo jo tik šiek tiek atsilieka Paryžius – Paryžiaus sindromo termino kaltininkas.

Vietos, kuriose labai užkeltos kainos ir reikia saugotis apgavysčių

Labiausiai išpūstų kainų miesto titulą pelnė pirmiau minėtas Orlandas – neadekvačiai brangios pramogos buvo paminėtos 6,3 proc. atsiliepimų.

Singapūras kotiruojamas kaip vieta, kurioje tenka susidurti su prasčiausiu kainos ir kokybės santykiu.

Vis dėlto sukčių ir aferistų, sprendžiant iš pateiktų atsiliepimų, labiausiai reikia saugotis Maroke esančiame Marakeše: apie mieste tykančias apgavystes užsiminė daugiau nei vienas iš dešimties komentatorių.

Miestai, pranokę puoselėtus lūkesčius

„Radical Storage“ atlikto tyrimo ataskaitoje paminėti ir tie miestai, kurie žmonėms paliko daug geresnį įspūdį nei jie tikėjosi.

Pirmajame trejetuke išsirikiavo Europos miestai. Maloniai nustebinusio miesto vardą šiais metais pelnė Budapeštas, nukonkuravęs Briuselį ir Ciurichą.

Tie, kurie lankėsi Budapešte, tikina likę sužavėti miesto architektūra. Įspūdį jiems paliko ir per miestą vinguriuojanti upė. Daugiau nei 96 proc. atliekant tyrimą išanalizuotų komentarų apie Budapeštą buvo išskirtinai teigiami.

Apie Briuselį ir Ciurichą, šiek tiek nuo Budapešto atsilikusius miestus, bent kažką gero sugebėjo pasakyti beveik 96 proc. komentatorių.

Tarp maloniai nustebinusių vietovių atsidūrė ir Malaizijoje esantis Penangas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją