1. Žaislų muziejus. Šio muziejaus kūrėjai kreipėsi į visus, kviesdami pasidalinti senoviniais žaislais, o patys jėgas skyrė patalpų paieškai, jų klasifikacijai ir senovinių žaislų bei žaidimų atkūrimui. Žaislų muziejus yra vienas įdomesnių tiek vaikams, tiek suaugusiems: vaikai galės pamatyti ir išbandyti daugybę žaidimų, sužinoti, kas yra sukučiai, o kiekvienas tėvas su malonumu vėl pašaudys į kosminius laivus žaidimų automatu.
Žaislų muziejus

Rekomenduojama apsilankyti su ekskursija, kuri vedama pakankamai dažnai.

Žaislų muziejus nuomoja patalpas gimtadieniams, rengia programas.
Bilieto kaina – 4 EUR, vaikams iki 2 metų įėjimas nemokamas, vaikams nuo 2 iki 18 metų – 3 EUR.

2. Energetikos ir technikos muziejus. Atvykę iškart kilkite į viršutinį aukštą, nes pasivaikščiojimas aplink sanitarinius mazgus įdomus nebent inžinierijos bakalaurams. Viršuje jūsų laukia dvi puikios salės – viena vėl patiks tėvams, nes joje demonstruojami senoviniai technikos prietaisai (pavyzdžiui, R2D2 robotą primenantis dulkių siurblys), o jos gale bus Interaktyvi mokslo ir technikos salė. Tokia, kokia būna technikos muziejuose užsienyje! Vaikai gali imti, liesti, bandyti, sužinoti viską patys.
Energetikos ir technikos muziejuje

Šios salės tęsinys yra trečiame aukšte, kur įrengtame žaidimų kambaryje vaikai supažins su išcentrine jėga (sukdami įmantrų lagaminą), sužinos apie magnetų trauką (lipdydami veržleles ant stipraus magneto), optinės apgaulės, sraigtų sujungimai ir dar daugiau.

Bilieto kaina suaugusiems – 3 EUR, moksleiviams – 1,5.
Energetikos ir technikos muziejuje
3. Pinigų muziejus. Lietuvos bankas pradinukams ir vyresniems vaikams parengė labai įdomų ir interaktyvų muziejų apie pinigus. Tai ne tik istorija apie litus ar eurus, bet supažindinimas su pačiais pinigais. Vaikai supažindinami su pinigų verte, valiuta.
Pinigų muziejus
Taip pat aiškiai ir įdomiai pateikiama informacija nuo tų laikų, kada buvo vertinamas auksas iki dabartinių smulkintų banknotų. Laukia ir nemažai įdomybių, pavyzdžiui, milijono centų piramidė.
Pinigų muziejus

Gera žinia – muziejaus lankymas nemokamas

4. Geležinkelio muziejus. Ekspozicijoje išvysite daug įvairių vėžių, detalių, vamzdžių. Rasite visas geležinkeliečių uniformas, senovinius prietaisus. Atsidursite salėje, kurioje po stiklu įrengti žaislinių traukinukų miestai. Tokį kone kiekvienas svajoja turėti namuose. Teks ne tik seilę varvinti, bet ir atlikti lentoje pavaizduotą užduotį – surasti karvę, dviratininką, parkritusį žmogų ir dar daugybę smulkių objektų.
Geležinkelio muziejus

Įdomumas laukia lauke, todėl pasirinkite tinkamą orą (arba aprangą), kada lankysite šį muziejų. Lauko ekspozicijoje galima patekti į įvairiausius vagonus, lokomotyvus, pasivažinėti motodrezina.

Bilietų kainos suaugusiems – 1,20 EUR.
Studentams, moksleiviams ir senjorams – 0,65 EUR.
Ekskursija su vadovu – 9 EUR.
Edukacinis užsiėmimas – 12 EUR.
Geležinkelio muziejus

Kiti muziejai:

Valdovų rūmai – dideli, gražūs, turi edukacinių programų.

Bažnytinio paveldo muziejus – traukia akį savo gausiais edukaciniais renginiais ir kvietimais švęsti pas juos vaikų gimtadienį.

Dailės galerijos – jeigu domitės menu, vardinti jų nereikia. Jeigu ne – nebus įdomu nei jums, nei vaikui.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus – vaikams pakankamai įdomu apžiūrėti lėlių teatro lėles, sudalyvauti dirbtuvėlese, bet interaktyvumo trūksta.