Į šiuos ir dar daugiau klausimų atsakė Miglė Žekonytė, ne vienų metų patirtį turinti skrydžių palydovė, šiuo metu dirbanti „Heston Airlines“ oro linijose. Daugybę ilgų skrydžių ištvėrusi skrydžių palydovė sutiko pasidalinti patarimais bei gudrybėmis, kaip ištverti ilgas valandas danguje.

Ar valgyti prieš skrydį ir naktinio skrydžio metu? Ar pirmenybė turėtų būti teikiama miegui, ar maistui?

Pavalgyti prieš kelionę, sakyčiau, net būtina, nes tai šiek tiek mažina riziką susirgti supimo liga. Prieš lipant į lėktuvą visada geriau suvalgyti lengvo maisto – avižų, vaisių, salotų. Keičiantis slėgiui, virškinimo sistema įprastai suprastėja. Lėktuvui skrendant ir slėgiui krentant, dujos, esančios organizme, pradeda plėstis, todėl juntamas diskomfortas. Pirmas ir svarbiausias dalykas, kurio reikia paisyti, tai palaikyti gerą hidratacijos lygį organizme prieš skrydį ir po jo. Taip pat nepersivalgyti skrydžio metu, nes lėktuvui leidžiantis gali prasidėti pilvo skausmai, mat slėgis vėl keičiasi.

Jei yra galimybė, pirmenybė turėtų būti teikiama miegui dėl paminėtos organizmo reakcijos bei greičiau prabėgsiančios kelionės. Be to, bus daugiau energijos prieš laukiančius nuotykius.

Ar keleiviai turėtų atsinešti savo maisto ir užkandžių? Kokio maisto nerekomenduotumėte rinktis?


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)