5,6 mln. gyventojų turinti valstybė yra populiari tarp turistų. Pernai joje apsilankė 17,4 mln. žmonių. Tačiau dėl mažos teritorijos ir didelio atvykėlių skaičiaus Singapūras yra sunkiai apsaugomas nuo užkrečiamų ligų plitimo – 2003 metais jame buvo kilęs mirtinai pavojingo ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) viruso protrūkis.

Šiuo metu į šalį atvykstantys turistai privalo būti paskiepyti tik nuo geltonojo drugio, kaip to reikalauja tarptautiniai nuostatai.

Tačiau šalies pareigūnai galėtų ateityje reikalauti, kad atvykėliai būtų paskiepyti ir nuo daugiau ligų, atsižvelgiant į to meto padėtį.

Šiuo metu nevakcinuoti užsienio piliečiai yra įleidžiami į Singapūrą su sąlyga, kad ten jie bus paskiepyti ir gali būti stebimi arba jiems bus taikomas karantinas.

Tačiau Singapūro sveikatos ministerijos antradienį paskelbtos siūlomos įstatymo pataisos suteiktų pareigūnams teisę sugrąžinti atvykėlius iš užsienio į šalis, iš kurių jie atvyko.

Šiuo žingsniu siekiama apsaugoti šį miestą-valstybę nuo tokių ligų kaip paukščių virusas, ebolos ir Vidurio Rytų kvėpavimo sindromo (MERS) virusai, skelbiama ministerijos pranešime.

„Būdami svarbus pasaulinis prekybos ir turizmo centras mes privalome išlikti budrūs visuomenės sveikatos grėsmėms... ir ginti bendruomenę nuo naujų ir atsirandančių užkrečiamų ligų“, – nurodoma jame.

2003 metų SARS protrūkis Singapūre nusinešė 33 žmonių gyvybes, padarė daug nuostolių šalies ekonomikai, dėl jo smarkiai sumažėjo į šalį atvykstančių turistų skaičius.

Ministerija garantuoja, kad bet kokie naujai suteikti įgaliojimai „bus naudojami teisėtai“ ir keliautojai, kurie atvykdami į Singapūrą jaučiasi negerai, nebus sugrąžinti atgal.

Naujasis įstatymas ne tik leis pareigūnams neįsileisti privalomų skiepų neturinčių atvykėlių iš užsienio, bet sugriežtins užkrečiamų ligų plitimo stebėjimą ir kontrolę visoje šalyje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)