Atsiųstame pranešime rašoma, kad milijonuoju turistu tapo Vokietijoje gyvenantis estas Christianas Veske. Į Vilnių jis su šeima – žmona Margit ir dukrele Saara Salme – atvyko savaitei. Viešnagės metu C. Veske tvarkys darbo reikalus, o jo šeima mėgausis kalėdine Lietuvos sostine.

„Niekada nesu laimėjęs jokioje loterijoje, todėl visiškai nesitikėjau kažko panašaus. Tai nuostabu! – įspūdžiais dalijosi C. Veske. – Su šeima būtinai apsilankysime Vilniuje dar kartą.“

„Sveikiname milijonąjį sostinės svečią ir linkime, kad laikas, praleistas mūsų mylimame mieste, jums paliktų malonių įspūdžių. Lauksime jūsų sugrįžtant“, – sakė Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė, įteikdama Vilniaus svečiui dovaną – savaitgalio kelionę į Vilnių, viešnagę viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“ bei ekskursiją po gražiausias ir įspūdingiausias sostinės vietas.

Vilniaus 1000000 turisto sutikimas

„Džiaugiamės tuo, kad Vilnius kasmet tampa vis populiaresnis tarp turistų, dėl to milijonąjį turistą šiemet galime pasveikinti dar anksčiau nei pernai. Mūsų prognozės rodo, kad iki šių metų pabaigos Vilniuje apsilankys daugiau nei 1,2 milijono turistų – apie 4 proc. daugiau nei praėjusiais metais, – sakė I. Romanovskienė. – Kitais metais Vilniuje duris atvers nauji stambūs viešbučiai, muziejus, bus stiprinamos rinkodaros priemonės, todėl tikimės dar spartesnio turistų skaičiaus augimo.“

Vilniaus milijonasis turistas Christianas Veske su šeima

Tikimasi, kad ateinantys metai atneš dar geresnius rezultatus turizmo sektoriui sostinėje. Kad taip būtų, dedamos didelės miesto ir turizmo sektoriaus dalyvių pastangos. Planuojama, kad 2018-aisiais Vilniuje duris atvers trys nauji viešbučiai („Courtyard by Marriot Vilnius City Center“, „Ibis Vilnius Center“, „Hotel Pacai“). 2018-ųjų rudenį planuojama atidaryti modernaus meno „Mo muziejų“, kuris turėtų tapti turistų traukos centru, padvigubės Valdovų rūmų ekspozicinės erdvės. Stiprią injekciją tarptautinio Vilniaus konkurencingumo didinimui suteiks nuo 2018-ųjų liepos pradedama rinkti Vilniaus turisto rinkliava. Iš jos surinktos lėšos bus skirtos miesto žinomumo didinimui, konferencijų turizmo skatinimui, tarptautinio miesto pasiekiamumo gerinimui ir turistinio Vilniaus patrauklumo didinimui.

Daugiau informacijos:

„Go Vilnius“ anksčiau pranešė, kad 2017 m. pirmąjį ir antrąjį ketvirtį Vilnius sulaukė atitinkamai 7 ir 5 proc. daugiau turistų nei praėjusiais metais. Dėl vasarą vykusios Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos buvo prognozuojama, kad tuo laikotarpiu turistų srautai sostinėje gali sumažėti apie 20 procentų. Tačiau remiantis Statistikos departamento paskelbtais 2017 m. trečiojo ketvirčio apgyvendinimo paslaugų statistikos duomenimis, oro uosto uždarymo poveikis Vilniui buvo mažesnis nei tikėtasi: turistų skaičius sostinėje liepos–rugsėjo mėnesiais sumažėjo tik 2 proc., lyginant su tuo pačiu 2016-ųjų laikotarpiu.

Vilniaus 1000000 turisto sutikimas

Per pirmuosius devynis 2017 m. mėnesius į Vilnių atvyko daugiau nei 800 tūkstančių turistų: 2,7 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Tikimasi, kad per 2017 metus Vilniuje apsilankys daugiau nei 1,2 mln. svečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)