Viešint Sicilijoje būtina pamatyti keletą lankytinų vietų. Žinoma, pirmiausia rekomenduojama užsukti į vis dar aktyvų Etnos ugnikalnį. Čia vaizdai užgniaužia kvapą, o iš Etnos rūkstantys dūmai ilgam įstringa atmintin. Sunku patikėti, tačiau ugnikalnio papėdėje įsikūrusi kavinė. Joje galima pasistiprinti ar atsigaivinti.

Be Etnos, atostogaujant Sicilijoje, privaloma aplankyti antrą pagal dydį salos miestą Kataniją (Catania). Šis miestas labai dinamiškas, nes jame galima rasti tiek istorinio paveldo grožybių, tiek audringą naktinį gyvenimą. Todėl čia ras ką veikti tiek solidūs keliautojai, tiek jaunimas.

Po viešnagės Katanijoje verta apsilankyti kurortinėje Taorminoje. Čia įsikūrę daug viešbučių, mielų parduotuvių, lauko restoranėlių ir picerijų. Tiesa, kainos čia, dėl gausaus turistų kiekio, kiek didesnės nei kitur, todėl taupantys gali rinktis Giardini Naxos ar kitą šalia esantį miestelį.

Ieškantys išskirtinių vietų, neturėtų praleisti galimybės apsilankyti... penių bare „Turrisi“. Ši linksmai nusiteikusius keliautojus traukianti vieta pasižymi tuo, jog viduje apstu falų imitacijų, prie kurių žmonės mielai įsiamžina. Baras įsikūręs vienoje aukščiausių Sicilijos vietų - Kastelmoloje (Castelmola). Nuo miestelio atsiveria fantastiška panorama.

Jei lankotės Sicilijoje, nuodėmė būtų neparagauti gardaus maisto. Be lietuvių pamėgtų picų ir makaronų patiekalų, būtina paskanauti ir išskirtinio skonio ledų. Taip pat tokių tradicinių vietinių gaminamų patiekalų kaip arančinų (arancini). Šie apelsinus primenantys skanėstai verdami aliejuje iš ryžių, su mėsos ar grybų įdaru.

Kelionių ekspertai tikina, kad keliauti į Siciliją idealu nuo pavasario iki vėlyvo rudens. Nors čia ištisus metus temperatūra nenusileidžia žemiau nulio. Lietuviams dažnai šypseną sukelia, kai vietiniai gyventojai skundžiasi, jog šalčiausiomis žiemos naktimis temperatūra yra 5 laipsniai šilumos...

Kaip nuvykti

Kadaise pasiekti tolimąjį Europos perlą – Siciliją – buvo itin sunku. Reikėdavo rinktis skrydžius su mažiausiai vienu persėdimu. Neseniai airių pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paskelbė nuo pavasario skraidysianti į Siciliją. Anot aviabilietų rezervacijos sistemos „HappyFLY.lt“ atstovų, aviabilietai pirmyn ir atgal su visais mokesčiais ir rankiniu bagažu jau parduodami, jie kainuoja nuo 400 litų.

Skrydžiai vyksta iš Kauno oro uosto pirmadieniais ir penktadieniais. Lėktuvai iš Lietuvos kils nuo balandžio 1 dienos ir tūps viename iš kelių Sicilijos oro uostų – Trapani. Šis miestas yra įsikūręs beveik 100 kilometrų nuo salos sostinės Palermo – panašiai kaip Kaunas nuo Vilniaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)