Dvariškos Jurginės nuo pat ryto kviečia į XIX a. ūkio technikos pasiekimų parodą, kur bus galima išvysti senovinius agregatus bei savo rankomis išbandyti pavasarinius ūkio darbus.

Dvaro lankytojų akis prikaustys ir nekasdienis vaizdas – Lietuvos sunkiųjų arklių varžybos, kurie rungsis norėdami parodyti savo neeilinę ištvermę. Neapsieita bus ir be senųjų tradicijų: kepama bendra kiaušinienė, aukojama duona, organizuojami tradiciniai žaidimai, skambės gyva muzika ir kt.

Šią šventę vakare vainikuos išskirtinis reginys – Lietuvos nacionalinės filharmonijos Čiurlionio kvarteto koncertas, kuris jau ne vieną dešimtmetį pavergia klausytojų širdis ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba su 26 pastatų ansambliu, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje.

Čia atkuriamas XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimas ir lankytojai tampa praeities dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus ir akimirkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)