Neseniai Britų bankas HSBC atliko tyrimą, kurio metu buvo tiriamos 34 didžiausios šalys. Kiekviena šalis buvo vertinama pagal ekonomines galimybes ir gyvenimo kokybę šalyje gyvenantiems emigrantams.

Valstybės tirtos pagal tokius rodiklius, kaip užimtumo situacija, laisvalaikis ir gyvenimo trukmė. Tyrimas buvo skirtas papildyti tradicinius valstybių skirstymo būdus atsižvelgiant į jų bendrąjį vidaus produktą (BVP), kuris ne visuomet atspindi kitus svarbius asmeninio gyvenimo aspektus, tokius kaip išsimokslinimas ar bendruomenių sąveika.

Kita vertus, tyrimas parodė, kad gyvenimo kokybė yra subjektyvus dalykas, paremtas kiekvieno žmogaus asmeniniais poreikiais.

Paaiškėjo, kad Kinija ir Tailandas yra šalys, kuriose geriausia būti emigrantu. Kitos emigrantų gyvenimui palankiausios šalys mažėjančia tvarka: Šveicarija, Kaimanų salos, Bahreinas ir Singapūras.

Blogiausia yra Egipte gyvenantiems emigrantams. Kitos, patenkančios tarp blogųjų, kelios vakarų Europos šalys - Prancūzija, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Italija ir Airija. Šių šalių valdžia dažnai skundžiasi emigrantų gausa, brangiu jų išlaikymu, todėl čia atvykėliai jaučiasi nesaugiai.

Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, į kurias šalis geriausia emigruoti ir ten susilaukti vaikų. Šioje kategorijoje pirmąją vietą užėmė Vokietija.

ČIA GALITE PAMATYTI ŽEMĖLAPĮ, kuriame nurodytos visos 34 tyrime dalyvavusios šalys. Mėlynesnėse emigrantų gyvenimas geresnis, raudonesnėse - daug kartesnis.