Į nuostabiausiu klimatu pasižyminčių pasaulio šalių sąrašą įtrauktos įvairios šalys, dalis jų pasižymi karščiais, kitos – vėsa, drėgme ar lietumi, rašo „The Huffington Post“. Pavyzdžiui, jei žvalgotės galimybės įsikurti vietovėje, kur dauguma dienų – saulėtos, laikas vykti į Portugaliją. Jei ieškote nuosaikesnio klimato varianto, vykite į Naująją Zelandiją, o štai Nepalas tiks tiems, kurie pageidauja ekstremalesnės aplinkos, nes čia klimatas svyruoja nuo tropinio iki arktinio.

Kitaip tariant, šiame sąraše sau tinkamą variantą aptiks tiek norintieji pasikaitinti saulėtuose paplūdimiuose, tiek pageidaujantieji mėgautis laukinės gamtos vaizdais ir netgi slidinėjimo fanai.

„InterNations Expat Insider“ atliko apklausą, kurioje dalyvavo daugiau nei 14 tūkst. asmenų, gyvenančių 195 valstybėse. Žmonių buvo klausta apie oro sąlygas vietovėje, kurioje jie gyvena. Remiantis surinkta informacija sudarytas sąrašas šalių, kuriose klimato sąlygos nuostabiausios pasaulyje.
Kosta Rikoje visus metus dominuoja tropinis klimatas, todėl vanduo šalies paplūdimiuose visada būna maloniai šiltas. Ši šalis – tobulas pasirinkimas tiems, kurie jau senokai svajoja apie idealias atostogas. Geriausia į šią šalį vykti sausaisiais gruodžio-balandžio mėnesiais.
Dėl geografinės padėties Graikijos klimatui būdingos šiltos vasaros ir švelnios žiemos. Vasara paprastai trunka 300 dienų per metus, todėl visą šį laikotarpį galima mėgautis saulės spinduliais ir itin retai pasitaikančiais lietumis.
Tenka pripažinti, kad Kipre vasaros metu gali būti labai karšta, žiemos trumpos, o vasaros – ilgos. Vis tik klimatas čia itin malonus, nes nėra drėgna. Oras beveik visada būna malonus, o salą supantis vandenynas garantuoja malonų vėsų ir švelnų vėjelį. Čia atvykę galite tikėtis 89 proc. laiko šviečiančios saulės.

Itin vertinamas Italijos klimatas dėl šioje šalyje draugiškai sugyvenančių skirtingų tipų: pakrantėse dominuoja Viduržemio regiono klimatas, šiaurinėse ir centrinėse šalies teritorijose klimatas kontinentinis. Italijos pakrančių teritorijose vasaros būna sausos, o žiemos – nuosaikios.

Daugybė turistų mielai vyksta į Portugaliją dėl galimybės mėgautis neįtikėtino nuostabumo orais. Vasaros čia ilgos, žiemos švelnios, o dauguma dienų – saulėtos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)