Įsibėgėjus vakcinacijai vis daugiau lietuvių ima drąsiau planuoti išvykas į užsienį. Pirmadienį prasidėjusi masinė vakcinacija turėtų dar labiau paskatinti turizmą, tačiau keliautojams rūpestį vis dar kelia užsienio šalyse galiojantys skirtingi saugumo reikalavimai ir saviizoliacijos prievolė grįžus.

Šiuo metu visi Europos gyventojai laukia, kada gi bus galima naudotis žaliuoju pasu, kuris rodys vartotojo vakcinacijos statusą, COVID-19 testų rezultatus ir ar jie yra persirgę šia liga. Dokumentą paruošti naudojimui žadama jau šio mėnesio pabaigoje. Vis dėlto, vasara jau prasidėjo, o augant paskiepytų žmonių skaičiui šalys vis drąsiau atveria savo sienas ir savarankiškai įveda naujas taisykles atvykstantiems turistams.

Taigi, jei esate persirgę per paskutines 180 d. arba jei esate pilnai paskiepyti ir nuo paskutinio skiepo jau praėjo 14 d. daugelyje lietuvių pamėgtų atostogų krypčių izoliuotis nereikės. Be to, kai kurios šalys iš pasiskiepijusių ar persirgusių ir turinčių tai patvirtinančius dokumentus nebereikalauja neigiamo PGR testo. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)