Dėl „Ryanair“ personalo valdymo ir strategijos klaidų nukentėję keleiviai skundžiasi oro bendrovės abejingumu, teigiama pranešime spaudai. Sekti pranešimus savo asmeniniuose el. paštuose raginanti „Ryanair“ neatsako į nukentėjusiųjų skundus, o už 2 ar 3 dienų siūlomi alternatyvūs skrydžiai skamba kaip pasityčiojimas. Nukentėję keleiviai socialiniuose tinkluose pasakoja, kad jų ilgai planuotos atostogos atšaukiamos likus vos 24 val. iki skrydžio, o keliaujantys namo informuojami, jog skrydžio teks laukti net 2-3 dienas.

Kaip teigia „SKYCOP“ vadovas Marius Stonkus: „Panašu, kad žemas kainas užtikrinanti „Ryanair“ už tą pačią kainą siūlo ir žemos kokybės klientų aptarnavimą. Remiantis Jungtinės Karalystės vartotojų asociacijos „Which?“ statistika, „Ryanair“ – tai viena iš mažiausiai dėmesio į savo klientų skundus kreipiančių oro linijų. 2016 metų asociacijos tyrime skelbiama, kad „Ryanair“ neteisėtai atmetė net 77 % visų jiems pareikštų skundų.“ Viena iš daugiausiai kompensacijų neišmokėjusių skrydžio bendrovių Europoje stebina ir kitais savo pareiškimais.

„Vėluojant penktadaliui visų „Ryanair“ skrydžių, įmonė skelbė, kad šis masinis skrydžių anuliavimas – tai strateginės vadybos dalis. Buvo teigiama, kad šis žingsnis pagerins punktualumą ir padės pasiekti metinį tikslą – 90 % laiku nusileidusių skrydžių. Net jei tai ir būtų tiesa, toks tikslas automatiškai pasmerktų vėluoti net 10 % visų keliaujančiųjų šia oro linija. Tokie standartai neužtikrina aukštos kokybės, o 400 tūkst. paskutinę minutę apleistų keleivių siekiant pagerinti savo metinę statistiką ir sutaupyti – pyktį keliančios verslo vadybos pavyzdys.” – aiškina M. Stonkus.

Savo internetinėje svetainėje „Ryanair“ 400 tūkst. nuo atšauktų skrydžių nukentėjusių keleivių siūlo du sprendimus: pinigų už bilietus grąžinimą arba galimybę pasirinkti kitą skrydį. Tiesa, apie papildomą kompensaciją neužsimenama. Nepriklausomai nuo to, kokį variantą pasirenka keleivis, remiantis ES įstatymais kiekvienam nukentėjusiajam nuo atšaukto, perpildyto ar vėluojančio skrydžio priklauso ir iki 600 eurų siekianti kompensacija. Kadangi „Ryanair“ skrydžiai atšaukiami dėl pačios bendrovės kaltės, kompensaciją galės atgauti visi keleiviai, kurie apie skrydžio atšaukimą buvo ar bus informuoti likus mažiau nei 14 dienų iki jo.

Tarptautinės platformos ginančios keleivių teises visame pasaulyje www.skycop.lt vadovas teigia: „Šis „Ryanair“ žingsnis oro linijai turėtų papildomai kainuoti apie 53 mln. eurų kompensacijų. Kadangi oro linija pati neinformuoja savo klientų apie galimybę ją gauti, išmokėtų kompensacijų skaičius priklausys nuo pačių nukentėjusiųjų. Priklausomai nuo to, ar keleiviai buvo informuoti iš anksto apie atšauktą skrydį ir planuoto skrydžio atstumo, sutrikdytų skrydžių bilietų savininkai gali atgauti iki 600 eurų siekiančias sumas.“

Reaguodami į susidariusią situaciją „SKYCOP“ oficialiai kreipėsi į „Ryanair“ vadovybę su savo pasiūlymais, kaip optimizuoti kompensacijų grąžinimą nukentėjusiems klientams. Žinant, kad per ateinančias savaites kasdien bus atšaukiama 40-50 skrydžių, kompensacijų analizė ir grąžinimas skrydžių bendrovei bus tikras iššūkis. Visus nusprendusius tiesiogiai kreiptis į „Ryanair“ dėl kompensacijos, ragina apsiginkluoti geležine kantrybe. Jei 2016 m. ši oro linija neišmokėjo 77 % teisėtų kompensacijų, kova dėl jūsų pinigų gali pareikalauti išskirtinių nervų ir ryžto. Vis dėlto, M. Stonkus tikisi, kad jei „Ryanair“ pasirinko atšaukti masę skrydžių, kaip kaštų taupymo priemonę, tai gal oro linija bent teiksis išmokėti nukentėjusiems priklausančias kompensacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)