Programa, pavadinta „Ryanair Choice“ („Ryanair pasirinkimas“), yra viena iš kelių antradienį pristatytų klientų aptarnavimo patobulinimų. Oro linijų bendrovės teigimu, 199 eurų kainuojančios privilegijos yra nutaikytos į įprastus keleivius, kurie mokėtų už bilietus, tačiau tuo pačiu džiaugtųsi pirmenybiniu įlaipinimu ir kitais privalumais.

Šiuo metu pirmenybinis įlaipinimas kainuoja nuo 6 iki 10 eurų, priklausomai nuo skrydžio, o vietos pasirinkimo lėktuve kaina siekia 3 eurus. Nuolatinio kliento programa pradės veikti po vasaros.

Be „Ryanair Choice“, oro linijos pristatė ir „Klientų aptarnavimo chartiją“, kurioje teigiama, kad skundai dėl vėluojančių ar atšauktų skrydžių bus išnagrinėti per 10 dienų. „Ryanair“, be kita ko, žada leisti keleiviams per 48 valandas nuo skrydžio rezervavimo pakeisti įrašytus duomenis be jokių papildomų mokesčių. Šiuo metu vien vardo pasikeitimas kainuoja 115 eurų.

Kaip rašo „Reuters“, po nuolatinio kliento programos pristatymo kalbėjęs „Ryanair“ rinkodaros direktorius Kenny'is Jacobsas patikino, kad Airijos pigių skrydžių bendrovė tikisi, jog šią vasarą veiklos netrikdys streikai, tačiau pažymėjo, esą vėlavimai galimi dėl oro eismo kontrolės nesklandumų. Pasak jo, „Ryanair“ planuoja iki kovo pabaigos pasirašyti susitarimus su visomis didžiausiomis įmonės darbuotojų profesinėmis sąjungomis.

„Nepastebime neramumų horizonte. Kol kas tikimės, kad streikų šią vasarą nebus, tačiau tai nereiškia, jog jų tikrai nebus“, - žurnalistams sakė K. Jacobsas.

Didesnių problemų gali sukelti oro eismo kontrolės vėlavimai, o pernai Europoje tokie vėlavimai buvo ilgiausi per pastarąjį dešimtmetį, teigė „Ryanair“ rinkodaros direktorius.

„Ar ši vasara bus geresnė, ar prastesnė nei pernai? Manau, gali būti prastesnė“, - sakė K. Jacobsas, galimus vėlavimus vasarą aiškinantis planuojamais oro eismo kontrolierių protestais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)