Vadovaujantis dabar galiojančiomis taisyklėmis, antrą bagažo vienetą į orlaivio saloną norintys įsinešti keleiviai turi mokėti už pirmenybinį įlaipinimą arba bagažą, kurio svoris neviršija 10 kg.

Taisyklių įsigaliojimo akimirką pirmenybinio įlaipinimo mokestis siekė apie 7 eurus (tuo atveju, jei paslauga pasirenkama rezervuojant bilietą), o mokestis už 10 kg bagažą – 9 eurus.

Tačiau neilgai trukus pigių skrydžių bendrovė taikomus mokesčius nutarė padidinti, taigi, nuo šiol teks mokėti nuo 6 iki 10 eurų (kaip už pirmenybinį įlaipinimą), arba 10-12 eurų (kaip už 10 kg sveriantį bagažą), praneša mirror.co.uk.

Taigi, norintiems keliauti su lagaminu (iki 10 kg svorio), liko dvi galimybės: įsigyti prioritetinį įlaipinimą (lagaminą galima bus pasiimti į lėktuvo saloną) arba lagaminą atiduoti į bagažo skyrių.

Keleiviai, kuriems pirmenybinio įlaipinimo teisė netaikoma, už antrą bagažo vienetą gali sumokėti oro uosto bagažo patikros tarnyboje (20 svarų sterlingų (22,50 euro) arba prie vartų (25 svarus sterlingų (28 eurus).

Kaip tenka pastebėti, pasirinkus 10 kg bagažo variantą mokėti teks mažiau nei registruojant 20 kg bagažą. Pastarajam taikomas mokestis kol kas liko nepakitęs – registruojant siekia 25 svarus sterlingų (28 eurus), o įtraukiant vėliau pakyla iki 40 svarų sterlingų (44,80 euro).

Kada būtent buvo pakeisti mokesčiai, tiksliai pasakyti sunku, nes jokios oficialios informacijos apie tai bendrovė „Ryanair“ neskelbė.

Kai kurie keleiviai jau išreiškė pasipiktinimą nauja rankinio bagažo mokesčių politika. Anot jų, tokia tvarka neišvengiamai lems ilgėjančias eiles, į kurias rikiuosis vis daugiau keleivių, norinčių sumokėti už pirmenybinį įlaipinimą, kad galėtų įsinešit antrą bagažo vienetą.

Pastaruoju metu vis randasi gudruolių, siūlančių, kaip išvengti „Ryanair“ taikomų rankinio bagažo mokesčių. Tiesa, jų sufleruojami būdai nebūtinai yra ypač paprasti, be to, dažnai reikalauja sumanumo.

Pirmą kartą „Ryanair“ rankinio bagažo taisyklės buvo pakeistos 2018 metų sausį. Jomis vadovaujantis, du bagažo vienetus į orlaivio saloną nemokamai buvo leidžiama įsinešti tik pirmenybinio įlaipinimo teisę turintiems keleiviams, o tokios teisės neturintieji galėjo su savimi turėti tik vieną nedidelį nešulį – antrą tekdavo siųsti bagažu.

Paskelbus tokias taisykles, anot oro vežėjo, prie vartų ėmė rikiuotis bagažu nešini pirmenybinio įlaipinimo teisės neturintys keleiviai. Dėl šios priežasties lapkritį taisykles vėl teko koreguoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)