„Rusnės saloje tiek nakvynės, tiek maitinimo paslaugos bei įvairios pramogos yra kelis kartus pigesnės nei daugumoje Lietuvos kurortų. Be to, įvažiuojant į salą, poilsiautojams nereikia mokėti jokio mokesčio, išskyrus žvejus, kuriems reikalinga žvejybos licencija“, – sako D. Drobnienė.

Rusnės seniūnės teigimu, tuo kasmet įsitikina vis daugiau turistų, o labiausiai poilsiautojai vertina ramybę ir privatumą, kurį pavyksta susikurti atostogaujant saloje.

Rusnė didelė, turistai po ją pasiskirsto ir vieni kitiems netrukdo, taigi, įvertinę kainas ir didelius poilsiautojų srautus kituose pajūrio miesteliuose, žmonės vis dažniau nusprendžia dairytis naujų vietų pamaryje ir taip atranda didžiausią Lietuvos salą“, – tikina D. Drobnienė.

Pasak Rusnės seniūnės, salos privalumais iki šiol dažniausiai naudojosi šeimos ir gamtos mylėtojai, norintys pabėgti nuo didmiesčių triukšmo, bet kasmet saloje apsilanko ir vis daugiau poilsiautojų, mėgstančių aktyvų laisvalaikį.

„Jau ne vienerius metus saloje skatiname ramų poilsį kartu su šeimos nariais ir kuriame puikią draugiškų poilsiautojų bendruomenę. Prie jos prisijungia vis daugiau turistų, mėgstančių ir aktyvesnes pramogas, kurių saloje netrūksta nei vaikams, nei suaugusiems“, – sako Rusnės seniūnė.

D. Drobnienės teigimu, pagrindinė pramoga saloje – laukinė gamta. Ja pasimėgauti siūloma ir vaikščiojant po salą pėstute, ir važinėjant dviračiais – per dieną galima nuvažiuoti apie 20–30 km. Pažinti Rusnę salos svečiai gali važinėdami dviračiais, plaukiodami baidarėmis mažais upeliukais, o pasiilgus šurmulio, laivu lengva pasiekti Nidą, iš kurios vakare tuo pačiu laivu galima grįžti atgal į Rusnės salos ramybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)