Visus produktus ir reikiamą įrangą dalyvaujančios komandos gaus nemokamai iš organizatorių, o pagaminti konkursui tereikės po penkias porcijas – prezentacinę ir po dvi teisėjams ringe bei aklajam teisėjavimui.

Ta pačią dieną, kai barbekiu meistrai ir mėgėjai rodys savo sugebėjimus, vyks ir komandų kapitonų konkursas – susirinkusieji galės stebėti jų išmonę, o komisija galiausiai išsiaiškins geriausią barbekiu kepėją-kapitoną.

„Komandų kapitonai keps ir žiuri komisijai pateiks savo „firminį“ pasirinkto produkto kepsnį, kuris, jų nuomone, labiausiai atitinka barbekiu idėją. Tai iki šiol buvo namų darbas, nes kepsnius kapitonai ankstesniuose čempionatuose galėjo ruošti ir namuose, o šį kartą Rumšiškėse reikės juos iškepti vietoje“, – apie komandų kapitonų varžybas pasakojo LBKA prezidentas Juozas Kaminskas.

Norinčias dalyvauti čempionate komandas Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija kviečia iki gegužės 12 d. registruotis LBKA tinklalapyje www.grilis.net.

Čempionato rengėjai primena, jog registracijos anketoje komandos turi nurodyti savo pavadinimą, dalyvių skaičių ir kontaktus, o komandos dalyvavimo patvirtinimas įvyks sumokėjus dalyvio mokestį. „Už simbolinį 100 Lt mokestį komandai bus suteikiama grilio palapinė, darbo suolai ir stalai, griliu, anglys, elektra, vanduo ir, svarbiausia, pilnas produktų krepšys“, – teigė čempionato organizatoriai. Šiemet vyksiantis čempionatas kiekvienai dalyvaujančiai komandai suteikia galimybę siūlyti du čempionato teisėjus.

Grilio čempionatas

„Tokio pobūdžio renginiai, kaip grilio šventės, yra vieni populiariausių ir mėgiamiausių įvykių maisto mėgėjų tarpe visame pasaulyje. Kasmet vyksiančiuose WBQA (World Barbecue Association) tarptautiniuose grilio čempionatuose, kurie vyksta vis kitoje Europos šalyje, suvažiuoja grilio ir barbekiu maisto mėgėjai iš viso pasaulio, kurie gamina ir vertina kepsnius lygiai taip pat, kaip vertinsime mūsų čempionate. Visos rungtys, teisėjavimo principai ir pagrindiniai ingredientai 100 procentų sutampa su tarptautinio čempionato reikalavimais – tad tai puiki proga išbandyti save pagal pasaulinius standartus, „namų“ aplinkoje“, – pabrėžia LBKA prezidentas J. Kaminskas.

Tarptautinės šeimos dienos proga gegužės 14–15 d. Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, nuo 12 val. vyksiantis didžiausias Lietuvoje visai šeimai skirtas renginys „Čia visa Lietuva“ kvies visiems kartu puoselėti gražiausias tautos tradicijas ir stiprinti tarpusavio ryšį – suburs Lietuvos gyventojus ir svečius, leis iš arčiau pažinti tautinį paveldą, siūlydamas gausybę pramogų suteiks išskirtinę galimybę turiningai, linksmai ir įsimintinai praleisti laiką.

Dvi dienas truksiančio renginio metu visi – tiek suaugusieji, tiek vaikai – galės įvairiomis formomis skirtingose Lietuvos liaudies buities muziejaus vietose susipažinti su lietuvių liaudies kultūra, tradicijomis, papročiais. Maži ir dideli turės progą lankyti parodas, dainuoti, šokti, prisiminti nuotaikingus žaidimus, atrakcionus, amatininkų mugėse įsigyti unikalių lietuviškų gaminių, o ūkininkų turguje – sveikų lietuviškų produktų.

Renginio, siekiančio ugdyti socialiai atsakingą ir išsilavinusią kartą, programoje – LTV etnografinės vakaronės „Duokim garo“ finalinis koncertas, valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“, tautinio meno ansamblio „Nemunas“ pasirodymai, Lietuvos galiūnų, Medkirčių čempionatai, žoliapjovių lenktynės, pirčių kiemas, kempingas, cirkas, aitvarų dirbtuvės, speciali erdvė mažiesiems, žinomų pasakų personažų pasirodymai ir gausybė kitų pramogų visai šeimai!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją