Užkopkite ant kalvos ir grožėkitės kvapą gniaužiančiu Florencijos centro vaizdu – nuostabiomis katedromis, bažnyčiomis ir namais su raudonomis čerpėmis.

Iš Mikelandželo aikštės galėsite pamatyti žavingą Florencijos vaizdą, kuris bus puikus atlygis už kopimą iki aikštės vingiuojančiu Viale dei Colli keliu. Aikštė išpuošta Mikelandželo skulptūrų kopijomis – Dovydo ir keturių Naujojoje zakristijoje esančių alegorinių dekoratyvinių antkapinių akmenų, skirtų Didiesiems kunigaikščiams Giuliano ir Lorenzo.

Aikštė yra ant vieno iš Arno upės pakrantės kalvų. Iš čia galėtumėte pamatyti visą šlovingą miesto panoramą. Abipus Arno krantų plyti kalvomis apribota lyguma, kurioje yra alyvmedžių laukų ir kiparisų. Tvarkingas ir ramus peizažas, įamžintas XV a. Florencijos menininkų paveiksluose...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją