Nemažai aviakompanijų jau žengė šį žingsnį – šiais metais dalis aviabendrovių įvedė lyties nenurodantį krepinį asmenims, perkantiems internetu bilietus. Vietoje „M“ (žymėjusį vyrišką lytį) ir „F“ (žymėjusį moterišką lytį) daugelio aviakompanijų ir institucijų svetainėse įvestas kreipinys „X“.

Kaip rašoma leidinyje „La Presse“, visiems „Air Canada“ darbuotojams buvo išsiųstas raštas, kuriame nurodyta, kad ateityje formuluotų lyčių neminintį, abstraktesnį kreipinį į keleivius.

Vietoje anksčiau įprasto kreipinio „ponios ir ponai“, darbuotojai pradės savo pranešimus frazėmis „sveiki, visi“, „visiems labas rytas“ ir pan. Neaišku, kada tiksliai įsigalios šis nurodymas, tačiau, pasak šaltinio, manoma, kad pokytis tikrai bus įvestas.

„Norime užtikrinti, kad kreipiniai apimtų visus, taip pat ir tuos, kurie sieja save su X lytimi“, – rašoma rašte darbuotojams.

Jame taip pat rašoma, kad šiuo pakeitimu norima atspindėti pagarbą lyčių tapatybei ir įvairovei. „Informuosime, kada <...> įgyvendinti šį pokytį“, – rašoma kreipimesi darbuotojams.

Daugelis industrijų stengiasi kreiptis į žmones kuo abstrakčiau, todėl lytis žymima tiesiog „X“ ženklu. „Air Canada“ įvedamas pokytis neabejotinai bus reikšmingas asmenims, kurie nelaiko savęs nei vyrais, nei moterimis.

Veikiausiai įvairiose srityse kreipiniai į klientus bus pakeisti į abstraktesnį kreipinį, o aviakompanija „Air Canada“ nori būti viena iš pirmųjų.

„Gyvename 2019-aisiais. Kiekvienas turi teisę gerai jaustis, būdamas savimi, ir nenori būti vadinamas ponu ar ponia“, – teigė aviakompanijos darbuotojas. – Nauja strategija – ne kliūtis. Ji lengvai pritaikoma.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt