Siunčiu konkursui savo rankų darbo eglučių nuotraukas.

Prieš kiekvienas šventes draugus, pažįstamus ir artimuosius nudžiuginu iš popieriaus karpytomis eglutėmis. Rankomis pagamintą dovaną, kur kas maloniau dovanoti, nes joje įdedame visą savo širdies šilumą ir meilę. Ši eglutė gaminama iš atskirų snaigių. Snaigės karpomos iš popieriaus, klijuojamos ir veriamos ant strypo nuo didžiausios iki mažiausios.

Aldona J.

**********************

Norėčiau pristatyti savo rankdarbius, kuriuos pradėjau kurti mažiau nei prieš metus. Viskas prasidėjo nuo linkėjimų knygelių ir perėjo prie nuotraukų albumų dekoravimo, nes albumų pasiūla parduotuvėse nėra didelė ir įvairi.

Albumėliai yra skirti vaikams, juos dekoruoju įvairiais herojais iš dibtinio veltinio (filco). Populiariausias herojus - meškiukas :)

Dekoracijos yra ne tik plokščios, bet ir iškilios, prikimštos vilnos. Jos yra pasiuvamos rankomis ir klijuojamos ant albumėlių, kurie yra aptraukti audiniu.

Vilma

********************

Aš jau senokai mėgstu savo artimiesiems ir draugams dovanoti pačios pagamintas dovanas, ne tik dėl to, kad tai yra originalu, "taupu", bet labiausiai tubūt dėl to, kad įdomu jas daryti:) Esu pridarius begales visokiausių papuošalų, figūrėlių ir kitokių mielų niekučių įvairiomis technikomis, o jums atsiunčiu keletą, kurie man pačiai labiausiai patinka.

1. Žieminė meška - velta adata, šalikėlis nunertas, šią mešką iš šiaurės padovanojau tėčiui.

2. Sagės - mėlyna ir rusva sagės veltos adata, siuvinėtos karoliukais, o didžiausia raudona - lapeliai ir rutuliukai nuvelti šlapiuoju būdu, o paskui susiūta ir išsiuvinėta karoliukais.

3. Mėlyna gėlė - nupinta iš vielučių ir karoliukų (bene daugiausiai mano kantrybės pareikalavęs rankdarbis), išoriniai lapeliai pinti atskirai, o vidiniai - visi vienu metu iš karto sujungiant ir išgaunant tūtelės formą (panašiai kaip mezgant kojinę).

4. Raudona gėlė - nupinta iš vielučių ir karoliukų (kiekvienas žiedlapis pintas atskirai, o žalios šakelės nupintos iškart su lapeliais, paskui viskas sujungta).

5. Žmogeliukai - ši nykštukų šeimynėlė ir angeliukas nulipdyti iš fimo modelino (kai kurių akytės iš stikliukų), nulipdytos figūrėlės yra iškeptos orkaitėje 110 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, ir yra kietos ir ganėtinai tvirtos. Padovanojau jas savo dukrytei, kadangi ji dar maža ir atsargiai žaist nemoka, tai jau vienam nykštukų vaikučiui kliuvo - šiek tiek nuskėlė kepurę, kai šis truputuką nuskrido nuo stalo ant grindų:)

6. Kabukai kalėdinei eglutei - tai maži paveiksliukai ar figūrėlės padarytos iš fimo modelino, skirtos pasikabinti kur nors "kalėdmečiu". Blizgumas gautas nulakavus modelino dirbinius. Būtent šis komplektas skirtas tetos šeimai ir jų mažam šuniukui.

Linkiu linksmų akimirkų ir gero įkvėpimo visiems gaminantiems savas dovanėles.

Asta M.

*****************

Kartais savo draugams ir artimiesiems dovanoju rankų darbo dovanėles: atvirukai, suvenyrai su praktiška paskirtimi, mezginiai. Dovanodama tikrai žinau, kad mano dovana netaps tik dulkių kaupikliu ar galvos skausmu, ir kad tikrai sušildys ir pradžiugins. Dažniausiai tai būna užsakyta iš anksto. Manau, kad panašios dovanėlės skirtos vertinantiems rankdarbius, o kam nepatinka - pilnos parduotuvių lentynos :)

1) Paveiksliukai

2) Veltas žaisliukas - gali būti dovana vaikučiui arba naudojama kaip adatinė.

Irmina

*****************

Šiemet radau tam laiko, nes auginu dukrelę.
Savo dukrelei jau paruošiau dovaną-megztą-nertą suknytę.

Mamai - šaliką ir kepurę.

Savo drauges sūneliui-kepurėlę.

Sau - airiško nėrimo apykaklę ant suknelės.

Kitas dovanas dar ruošiu, nes jos ilgokai gaminasi.
Labai domina sutažas. Norėčiau jį išbandyti, tad pabandau sudalyvauti.

Ačiū, kad nepamirštate paprastų lietuvių.

Neringa S.

***************

Mano segės padarytos ant natūralios vilnos pagrindo komponuojant
metalines detales, karoliukus, juosteles.

Paveiksliukas pasendintas naudojant dvikomponentį sendinimo laką.

Lygija

******************

"Auksinė žiema" - Bet koks darbas atliktas su meile, įdėjus daug pastangų ir kruopštumo, pakerėtų bet kurį surūgelį.

Agnė L.

*****************

Nusprendžiau ir aš parodyti savo pirmuosius papuošaliukus sutažo technika:)

Kristina K.

****************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)