Praėjusį penktadienį agentūra pradėjo rinkodaros kampaniją „The Heat Is On“ (liet. „Šiluma įjungta“), kurioje klientai viliojami nedidele atostogų kaina per dieną, užsisakius ilgesnės trukmės keliones.
Įmonės atstovas Ashley’us Quintas teigia, kad tokia idėja kilo perskaičius, kad iki 2023 m. balandžio viršutinė energijos išlaidų riba Jungtinėje Karalystėje gali išaugti net iki 7 tūkst. svarų sterlingų (8 120 eurų) per metus.

Kiek kainuoja viena žiemojimo užsienyje diena?

Jungtinėje Karalystėje patvirtinta nuo spalio įsigaliosianti 80 proc. didesnė energijos kainų viršutinė riba: dėl to vidutinio britų namų ūkio sąskaita už dujas ir elektrą gali išaugti iki 3 549 svarų sterlingų (4 116 eurų) per metus. O dėl numatomo kito padidėjimo sausio–kovo mėnesiais ji gali pašokti net iki 5 tūkst. svarų sterlingų (5 799 eurų).

Dabar netgi prognozuojama, kad iki balandžio sąskaita gali padidėti ir iki 7 700 svarų sterlingų (8 931 euro).

„7 tūkst. svarų sterlingų sąskaita reiškia, kad per dieną už energiją reikia sumokėti apie 20 svarų sterlingų (23 eurus). Pavyzdžiui, mano kolegos namuose įrengtas išmanusis energijos skaitiklis šiuo metu fiksuoja 10 svarų sterlingų (12 eurų) išlaidas per dieną – ir čia be šildymo išlaidų“, – tinklapiui „Euronews Travel“ sakė A. Quintas.

Kelionių organizatoriaus teigimu, sausio ir vasario mėnesiais, kai nuslūgsta turizmo sezonas, tokios šalys kaip Malta, Portugalija ir pietinė Ispanijos dalis gali pasiūlyti gerą kainos ir kokybės santykį. Be to, jose tvyro maloniai šilti orai.

„Iš kelių pastarųjų savaičių pasiūlymų matome, kad viešbučio numerį ar apartamentus (įskaitant skrydžius ir pervežimo paslaugas) galima užsisakyti už maždaug 20-25 svarus sterlingų (23-29 eurus) nakčiai, jei apsistosite keturias savaites“, – sako A. Quintas.

Šiltesnės kryptys, pavyzdžiui, Kanarų salos, tikriausiai bus brangesnės. Nors išlaidos per dieną tolimesnėse vietovėse yra dar mažesnės, skrydžiai į jas gali gerokai išpūsti bendrą kainą. Visgi yra būdų, kaip sutaupyti.

„Skrydžiai tolimesnėmis kryptimis yra brangesni, bet apgyvendinimo ir pragyvenimo išlaidos ten mažesnės, todėl, užsisakius sąlyginai ilgą viešnagę, bendra kaina išsilygina. Tokiose šalyse kaip Tailandas tai įmanoma padaryti suplanavus kelionę mėnesiui ar dviem: tokiu atveju kaina asmeniui už naktį nesieks 50 svarų sterlingų (58 eurų)“, – aiškina ekspertas.

Ar žmonės jau veržiasi užsienin, kad išvengtų augančių energijos kainų?

Iš pradžių manyta, kad toks pasiūlymas bus patrauklus britų pensininkams, tačiau vis daugiau žmonių dabar dirba nuotoliniu būdu ir turi daugiau galimybių ilgesnį laiką praleisti užsienyje.

Visgi pasiryžus tokiai avantiūrai prireiks lankstumo, kurio dauguma žmonių sau negali leisti, ir didelės sumos iš anksto sumokėti už apgyvendinimą ir skrydžius. O pastarasis uždavinys yra sunkiai įgyvendinamas, sparčiai augant pragyvenimo išlaidoms. Žiemojimas svečioje šalyje tikrai nėra panacėja milžiniškoms sąskaitoms už energiją.

Vis dėlto dalis gyventojų jau nusprendė išbandyti šią galimybę. „Kai kurie mūsų klientai lapkritį šešioms savaitėms leisis į kruizą po Karibus, vienas klientas porą mėnesių keliaus po Australiją Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu, o viena moteris per Kalėdas ir Naujuosius irgi planuoja šešių savaičių į kruizą po Karibus“, – pasakoja A. Quintas.

Jis priduria, kad kruizai garantuoja gerą kainos ir kokybės santykį, mat į kainą būna įtrauktas maitinimas ir kartais net ekskursijos, taip pat išvykos su gidais, ypač į Aziją.

„Taip pat padedu organizuoti kelionę šeimai, kuri pasiėmė vienerių metų atostogas, o šią žiemą praleis Pietų Amerikoje“, – teigia kelionių ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją