Dėkoja geros valios žmonėms

Pirmoji kelionės, į kurią Pupų Dėdė patraukė ne vienas (jam kompaniją palaikė viena kolegė, trys dresuoti šunys, 50 paukščių ir graužikų), aplink pasaulį dalis buvo maršrutas per Senąjį žemyną. Muzikantas keliavo per Lenkiją, Austriją, Italiją, Ispaniją, Portugaliją ir pasiekė Europą bei Afriką skiriantį Gibraltaro sąsiaurį.

Kelionėje pinigų muzikantas užsidirbo koncertuodamas, platindamas specialiai anglų kalba įrašytas savo kompaktines plokšteles, rodydamas šunų cirką ir namelyje ant ratų įrengtą mažąjį zoologijos sodą. Ant aukų dėžutės, su kuria keliautojas taip pat nesiskyrė, buvo parašyta „Ačiū“.

Tačiau kelionės Afrikos krantų link metu A.Jasiulionis buvo patekęs ir į nepavydėtiną padėtį. Vasario pabaigoje sugedus nebenaujam kemperiui, nebegalėjo tęsti kelionės. Todėl beveik tris savaites praleido Ispanijoje, Vinaros miestelyje. Tuomet jis kreipėsi į tautiečius, prašydamas pagalbos. Ir tik kauniečio Vytauto Šestovicko atsiųsti pinigai leido A.Jasiulioniui kelionę tęsti toliau.

„Noriu nuoširdžiausiai padėkoti šiam kilniam žmogui. Jo dėka kelionė tęsėsi. Noriu padėkoti ir Panevėžio krašto žmonėms, kurie domėjosi mano kelione, palaikė mane. Būtinai atvyksiu į Panevėžį, kai jis švęs savo gimtadienį“, – sakė Pupų Dėdė.

Nusprendė pasiekti Laplandiją

Vėliau, pasak keliautojo, kelionė sekėsi puikiai. Pamatė daug nuostabių vietovių, o prie automobilio visada plazdėjo Trispalvė. Keliauninkas nebadavo – sustodavo pakelės miesteliuose, pagrodavo armonika, padainuodavo, ir geri žmonės aukodavo pinigų. Pervažiavęs Valensiją ir Alikantę, A.Jasiulionis pasuko į kalnuotąją Ispanijos dalį.

Aplankęs Grenadą, Malagą, pagaliau pasiekė piečiausią Europos vietą – tarp Europos ir Afrikos esantį Gibraltarą.Aplankęs Maroką, lietuvis pasuko ne atgal į Lietuvą, o į Šiaurę. Jo tikslu tapo Laplandija.

Netrūko nuotykių

Pasak Pupų Dėdės, kelionėje po Šiaurės šalis taip pat netrūko nuotykių. Vienas iš jų – kita kalaitė atsivedė šunyčių. Tik šįkart kur kas daugiau – net devynis. Pasiekęs Helsinkį rengėsi keltu keltis per Suomių įlanką. Tik bilietai buvo brangūs. Jam padėjo keli geranoriškai nusiteikę švedai, nupirkę kelis šunyčius. Už gautus pinigus A.Jasiulionis sėkmingai pasiekė Taliną, o netrukus ir Lietuvos žemę.

„Visur buvo įdomu, gražu. Nė kiek nesigailiu leidęsis į tokią rizikingą kelionę. Visur, kur keliavau, su manimi buvo ir Trispalvė“, – trumpam grįžęs į Lietuvą tikina Pupų Dėdė.

„Visko, ką aplankiau, nė neišvardinsiu. Dabar kurpiu mintį rudenį leistis į kelionę po musulmoniškus kraštus. Tik bėda – sunku gauti vizas. Tačiau tikiuosi, kad mano tikslas įveiks nenumatytas kliūtis“, – PB sakė keistuolis muzikantas.