Išvertus į lietuvių kalbą Provansas reiškia provincija. Labiausiai lankytini Provanso miestai yra: Nica, Marselis, Kanai, Avinjonas. Pastarasis yra vadinamas popiežių miestu, nes dar viduramžiais jame gyveno ir katalikų bažnyčią iš čia valdė Romos popiežiai. Tiesa, įžymybių pamėgtas regiono kurortas - Žydrasis Krantas.

Rekomenduojama aplankyti ir kitus miestelius: Saint Remy de Provence, kurio Mausole vienuolyno ligoninėje buvo gydomas garsusis menininkas Van Gogas. Minėtame miestelyje kiekvieną trečiadienį vertėtų apsilankyti tiems, kurie nori įsigyti tradicinių, natūralių Provanso gėrybių. Mugė vyksta Saint Remy aikštėje.

Vienas svarbiausių Provansų bruožų – tai gausiai auginamos levandos, kurių regione apstu. Norintiems pamatyti patį geriausią, vešliausią jų žydėjimą, į Provansą vertėtų vykti birželio viduryje.

Provanse yra ištisos jų plantacijos, nes šios vietovės klimato sąlygos yra ypač geros augti. Pirmiausia, svarbu tai, kad jos auga kalkakmenio dirvoje. Taip pat daug įtakos geram jų augimui turi ir sausos bei saulėtos vasaros.

Be akiai malonaus vaizdo levandos gali būti naudingos žmogui. Yra žinoma, kad daugiau nei prieš šimtmetį buvo atrasta, jog jų eterinis aliejus gali numalšinti skausmą ir užkirsti kelią infekcijoms. Tiesa, minėti aliejai yra gaminami iš levandų žiedų.

Tačiau panaudojami gali būti tiek levandų stiebai, tiek lapai. Visos augalo dalys yra labai kvapnios. Augalai naudojami tiek muilams, tiek patalpų kvapikliams, kūno priemonėms. Be jokios abejonės yra ir levandų kvepalai, kuriuos dar XIV amžiuje jais kvepinosi kilmingos europietės.