Video klipe nufilmuota šeima iš Izraelio, besidalinanti smagiomis atostogų Lietuvoje akimirkomis. Akcentuojamos patrauklios šeimų turizmo galimybės – miestai, gamta, pramogos šeimoms.

„Su Izraelio rinka dirbame labai intensyviai – kasmet dalyvaujame tarptautinėje turizmo parodoje Tel Avive „IMTM“, organizuojame pažintinius turus žurnalistams, inicijuojame reklamos kampanijas. Be to, šios vasaros pabaigoje pristatėme kartu su „National Geographic Israel“ ruoštą priedą hebrajų kalba „Visit Lita!“, o dabar sukūrėme segmentuoto specialiai turistams iš Izraelio turinio video, kviečiantį atostogoms rinktis Lietuvą.

Siekiame šioje prioritetinėje Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkoje paskleisti žinią apie mus kaip saugią, patrauklią ir nesudėtingai pasiekiamą Šiaurės Europos šalį, kurioje turiningai gali ilsėtis ir šeimos, ir senjorai, ir aktyvaus turizmo šalininkai ar ištroškę kultūrinio gyvenimo“, - įsitikinusi Turizmo departamento Atvykstamojo turizmo poskyrio vyr. specialistė Indrė Šlyžiūtė, koordinuojanti Lietuvos turizmo rinkodarą Izraelyje.

Šiandien vyksiančiame Turizmo departamento organizuojamame Lietuvos sveikatos turizmo skatinimo renginyje Tel Avive dalyvauja rekordinis skaičius Lietuvos turizmo verslo atstovų. Net 15 įmonių (viešbučiai ir SPA centrai iš Vilniaus, Druskininkų, Birštono, Palangos, kelionių organizatoriai ir kt.) pristatys turizmo paslaugas ir sieks bendradarbiavimo galimybių su Izraelio turizmo verslu. Lietuvos turizmo verslo atstovų teigimu, bendradarbiavimo potencialą sustiprina ir nauja tiesioginė oro jungtis Kaunas – Tel Avivas.

Pagal apgyvendinimo įstaigų statistiką, pernai Lietuvoje lankėsi 20,4 tūkst. Izraelio turistų, kurie Lietuvoje iš viso praleido 95 tūkst. nakvynių, t.y. net 22 proc. daugiau nei 2016 m. Be to, būtent Izraelio turistų Lietuvoje praleidžiama vidutinė viešnagės trukmė yra didžiausia – vidutiniškai 3,5 nakvynės. Pagal vidutines turisto vienos kelionės Lietuvoje išlaidas, Izraelio turistai yra pirmame penketuke – vidutiniškai išleidžia 432,4 EUR, todėl ekonomiškai yra vieni naudingiausių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt