Taip siekiama į kurortą privilioti daugiau svečių bei parodyti, kad Palanga turi ką jiems pasiūlyti ne tik vasarą, bet ir apskritus metus.

Vykstantieji automobiliais į Palangą, nuo kito birželio mokės tik vienkartinę vietinę rinkliavą už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra, kuri, nepriklausomai nuo viešnagės Palangoje trukmės, sieks 5 eurus.

Kaip rašoma Palangos miesto savivaldybės puslapyje, ši rinkliava bus renkama tik vasarą – birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Tai reiškia, kad devynis mėnesius per metus vykstantieji į didžiausią šalies kurorto apskritai nemokės jokio mokesčio už naudojimąsi kurorto infrastruktūra.

„Palanga yra labai patraukli ne tik karštuoju sezonu, bet ir visais metų laikais. Atsisakydami vadinamojo pagalvės mokesčio, kurį apgyvendinimo įstaigose apsistojantys turistai dabar turi mokėti visus metus, bei pakeisdami jį vienkartine, tik vasarą renkama rinkliava, tikimės daugiau svečių sulaukti ne aktyviojo atostogų sezono metu. Kitaip tariant turistas, atvykęs į Palangą, devynis mėnesius neturės mokėti jokių rinkliavų“, – sakė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Teigiama, kad automobiliais vasarą į Palangą atvyksiantys kurorto svečiai, nebemokėdami vadinamojo pagalvės mokesčio, o tik – vienkartinę rinkliavą, sutaupys.

Esą, pavyzdžiui, keturių asmenų šeima, vykdama į kitą kurortą ilsėtis dešimčiai dienų, ir už kiekvieną nakvynę vidutiniškai moka po 0,5 euro pagalvės mokestį už asmenį. Taigi per visą atostogų kurorte laikotarpį šeima sumokėtų 20 eurų.

Palangoje ateinančią vasarą situacija bus kitokia – jei ta pati 4 asmenų šeima atvyks automobiliu, ji tik vieną kartą, įvažiuodama į kurortą, sumokės 5 eurus, o jei visuomeniniu transportu – apskritai nemokės mokesčio už naudojimąsi kurorto infrastruktūra.


Nuo vietinės rinkliavos bus atleidžiami gyventojai, deklaravusieji gyvenamąją vietą Palangoje, taip pat čia dirbantys pagal darbo sutartis, specialiosios, avarinės ar operatyvinės tarnybos, vykstančios į Palangą pagal iškvietimus. Yra numatyta ir daugiau išimčių.