Devonas pasižymi ilgomis, nuostabiomis pakrantėmis, akmenuotomis įlankomis ir ramiais pajūrio kaimeliais.

Dienraštis “Standard” pateikia keletą priežasčių, kodėl verta apsilankyti Devone.

Nuostabūs paplūdimiai

Devone rasite dviejų tipų pakrantes – nuošalius ir visai šeimai skirtus paplūdimius. Vieni žymiausių – Beer ir Bigbury-on-Sea paplūdimiai. Pastarasis yra itin mėgiamas šeimų su vaikais.

Romantiškos priebėgos

Jei ieškote ko nors tik dviems, tuomet Beachspoke Barn jums puikiai tiks. Tai įsimylėjėlių rojus, įsikūręs ramiame Cotleigh kaimelyje, vos kelios minutės nuo Honiton miestelio, kuriame apstu pub’ų ir kitų pramogų.

Exmoor nacionalinis parkas

Stulbinantys pakrantės vaizdai, žmogaus nepaliesta gamta – štai, ką išvysta Exmoor nacionalinio parko lankytojai. Įsikūręs ties West Somerset ir North Devon riba, šis parkas garsus slaptais urvais, kriokliais ir aukščiausiais Anglijoje skardžiais. Čia itin mėgiama pramoga – irklavimas kanojomis Exe ir Barle upėmis, be to, vietovė puikiai tinka mėgstantiems pasivaikščioti po kalnus.

Kultūra

Ilfracome – nedidelis uosto miestelis šiaurinėje Devono pakrantėje. Tai puiki vieta, norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio. Šį miestelį itin mėgsta ir meno mylėtojai dėl menininko Damien Hirst skulptūros “Verity”.

Viduržemio jūros atmosfera

Vasaros metu pietinės Devono pakrantės atrodo it tropinės. Apsuptas nuolat žaliuojančiomis pušimis, Blackpool Sands paplūdimys yra tobula vieta norintiems paatostogauti. - turkio spalvos jūros vanduo priverčia pasijusti lyg vienoje iš Viduržemio jūros salų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)