Ledynas išsidriekęs Patagonijos Anduose. Jo plotas - 250 kvadratinių kilometrų, o ilgis - 30 kilometrų. Tai vienas iš 48 ledynų, sudarančių Pietų Patagonijos ledo kepurę (ši yra trečias pagal dydį pasaulyje gėlo vandens šaltinis).

Tai vienas iš trijų nesitraukiančių Patagonijos ledynų. Leidžiasi į Archentino ežerą ir suformuoja natūralią užtvanką, perskiriančią ežerą.

Dėl to ežero vandens lygis pakyla net 30 m. Dėl didžiulio slėgio vanduo prasiveržia per ledo užtvarą. Stebėti šią stulbinančią ledynų griūtį atvyksta turistai iš viso pasaulio - reiškinys susilaukia milžiniško susidomėjimo, o patį reginį tiesiogiai transliuoja netgi Argentinos nacionalinė televizija.

Perito Moreno ledyno liežuvio galo plotis yra apie 5 km, aukštis – apie 60 m virš ežero vandens lygio. Tėkmės greitis – net 2 m per dieną (700 m per metus).

Storiausia ledyno vieta – apie 700 m. Ledyno griūtys įvyksta vidutiniškai kas 4-5 metai. Ledynas pavadintas Patagonijos tyrinėtojo F. Moreno garbei.

Didžioji dauguma keliautojų prie ledyno atvyksta iš netoliese esančio El Calafate miesto. Nuo jo iki šio gamtos stebuklo autobusu - vos dvi valandos kelio.