1. Ekologinė vienatvė, Powys (Velsas)

Daugiau nei 500 hektarų ploto natūraliame ūkyje, esančiame Dyfi miške už 6 kilometrų kelio nuo miško pakraščio įkurta poilsiavietė stovyklautojams siūlo „prisiminti aplinkos ritmus“. Siūlomas apgyvendinimas penkiose tipi palapinėse (kiekvienoje telpa iki penkių asmenų) ir vienoje jurtoje (iki šešių asmenų). Visos palapinės yra pievose ar brandžiuose ąžuolynuose.

Visos palapinės išpuoštos avikailio kilimais, jose yra dvigulės lovos, malkomis kūrenami židiniai. Kiekvienai palapinei skirtas atskiras lauko tualetas ir šaltinio vandens dušas. Svečiams siūlomos ir papildomos gydomosios sesijos, vakarinės meditacijos sesijos ir bilietai į greta esantį Alternatyvių technologijų centrą, rašo guardian.co.uk.

Vienos tipi palapinės užsakymas dviem naktims kainuoja apie 1250 litų, jurtos – apie 1290. Stovyklautojų lauks sutikimo pintinėlė.

2. Ekologinė prabangi jurta, Lanzarote (Kanarų salos)

Ši jurta yra vienas iš devynių ekologiškų statinių, priklausančių šeimyniniam Finca de Arrieta dvarui, esančiam už 30 kilometrų nuo sostinės Arrecife. Jurtoje gali miegoti iki penkių asmenų, ji nuostabiai papuošta gražiais audiniais, išklotos medinės grindys ir pastatyti senoviniai mongoliški kietmedžio baldai – pavyzdžiui, milžiniška lova.

Taip pat jurtoje yra vonia su marmurinėmis grindimis, lauko virtuvė ir sodas su polinezietiško stiliaus kušete – nuostabi vieta saulėlydžiui stebėti. Pasideginti galima nedideliame smėlėtame paplūdimyje, esančiame vos už 200 metrų, pėsčiomis galima nueiti iki gretimo žvejų kaimelio Arietta, o grįžus į dvarą – pasinerti į saulės šildomą plaukimo baseiną.

Užsakymo kaina savaitei – nuo 3000 litų.

Bus daugiau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją