20 metų prabangių kelionių organizavimu užsiimanti „Boutique Travel“ savininkė Aja atskleis, kad prabanga turizme prasideda nuo 500 eurų už viešbučio kambarį parai, rašoma pranešime spaudai.

„Kaip mėgstu sakyti, kiekviena kaina turi savo kainą, tai nėra iš lubų išpieštas skaičius. Ir tai nėra kaina už auksinius sietynus – ne tai šiuo metu turizme yra prabanga. Kaina yra pagrįsta paslaugų lygiu. Į sumą, sumokėta už kambarį, įeina privačių liokajų paslaugos, aptarnaujantis personalas, apsauga, tvarkytojai, lydintys gidai. Esu klientams nuomojusi privačią salą vandenyne su 8 kambariais. Vienam poilsiautojui – 20 žmonių aptarnaujančio personalo“, - pasakojo laidos pašnekovė.

Ji pristatė ir ką tik pirmąjį pasaulyje įrengtą viešbutį po vandeniu Maldyvuose, kuriame para atsieina 50 tūkstančių eurų. „Tai – unikalus statinys, niekur kitus negali patirti nieko panašaus“, – pasakojo Aja.

Pasak kelionių organizatorės, dažniausiai žmonės pageidauja originalių, tik jiems sukurtų kelionių. „Kai kuriuos savo klientus pažįstu 10-20 metų, žinau, kaip keliauti jie mėgsta, kokį vyną renkasi ir kokių pagalvių kambaryje pageidauja, kur lėktuve nori sėdėti ir kokie antrųjų pusių pomėgiai. Jeigu klientas naujas, būtinai su juo susitinku, kad suprasčiau, kokia kelionė jam patiktų. Kartais reikia tiek pavargti, kad nugara šlapia būna – šiame kelionių segmente neužtenka susirašyti elektroniniais laiškais.

Labai nemėgstu kalbėti apie kainas, nes tik nuo žmogaus priklauso, kiek jis gali mokėti. Galima nardyti ir už tūkstantį, ir už 50 tūkstančių, jei išsinuomosi pačią prabangiausią jachtą ir visą aptarnaujantį personalą. Ir vienas, ir kitas atvejis teisingas. Papasakosiu pavyzdį – ilsisi Austrijos kalnuose klientė ir užsisako pas mus privatų lėktuvą skristi apsipirkti į Londoną. Gražiai praleido laiką, apsipirko, grįžo ir prisiminė, kad neįsigijo vienos suknelės. Kitą dieną vėl samdėme lėktuvą – klientė grįžo savo suknelės. Nemanau, kad tai juokinga situacija. Man tai normali situacija, nes tokie yra to žmogaus poreikiai ir tiek jis gali sau leisti“.

Prabangių kelionių organizatorė paneigė mitą, kad keliauti su agentu – brangiau. „Yra tokių viešbučių, mažesnių, boutique stiliaus, kurie labai riboja klientų srautą, nes nori, kad į juos bet kas nepatektų, kad nuolatiniai klientai gerai jaustųsi. Juk ir turtingų žmonių yra visokių, pinigai dar – ne viskas. Todėl kai kurie viešbučiai laikosi politikos nebūti rezervuojami per bookingus. Įgalioti agentai, per kuriuos viešbučiai priima rezervacijas, yra garantas, kad į viešbutį atvyks teisingi žmonės. Štai mano klientai ilsėjosi Kutoje ir jų vaikai žaidė su Beckhamų vaikais. Kas būtų, jei vieni svečiai trikdytų kitų svečių privatumą, ramybę?“

Beveik visą pasaulį išmaišiusi kelionių organizatorė atskleidė, kuo lietuviai skiriasi nuo kitų šalių keliautojų. „Džiaugiuosi dėl vieno – mūsų, lietuvių, keliautojų mentaliteto. Mes labai skiriamės net nuo kaimynų, esame be proto žingeidūs, norime daug pažinti. Kai kitiems užtenka paprastos ekskursijos, lietuviai ilsisi grįžę namo po kelionių“, - šypsojosi „Boutique Travel“ savininkė Aja.

Kitas laidos dalyvis, už 219 eurų savaitei kelionę su maitinimu į Turkiją lėktuvu nusipirkęs Vladas Pranevičius laidoje pasakojo, kaip buvo durstomas. „Pigi kelionė“ kainavo dar tūkstantį eurų bendrų išlaidų papildomai, - juokėsi Vladas. - Viską vertinčiau puikiai, jei ne nuolatinis jausmas, kad mes, keliautojai, buvome surinkti kaip pinigingi idiotai ir parduoti turkams, o jie ne tik patys mus melžė visais ne visai sąžiningais būdais, bet dar ir pardavinėjo vietinių profesionalioms „smegenų plautuvėms“.

Būtent, kad išvengtų tokių nesusipratimų, grožio specialistė Reda Mauricienė laidoje aiškino, kad visada perka brangią kelionę, už tris keturis tūkstančius eurų trims, keliauja tik per kelionių agentūrą, ir tik su ultra viskas įskaičiuota paketu.

Kita laidos herojė, kelionių maniake save vadinanti komunikacijos specialistė Ieva Koncevičiūtė paatviravo, kad su savo draugu kelionėms per metus išleidžia per 25 tūkstančius eurų.

Laida „Yra, kaip yra“ - apie tai, kur, kaip ir už kiek keliausime šį vasaros sezoną, apie prabangias keliones, naujoves, pavojus perkant pigias keliones – apie visa tai jau šią ketvirtadienio popietę 17 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)