Norėdama atskleisti kitokį sostinės veidą, miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“ pristatė „Modernaus Vilniaus gidą“.

„Modernaus Vilniaus gidas“ kviečia keliauti po miesto gatves ir atverti duris į meno pasaulį – nuo litvakų paveldo Samuelio Bako muziejuje iki gatvės meno galerijos po atviru dangumi menų fabrike „Loftas“, nuo Jono Meko vizualiųjų menų centro Užupyje iki projektų erdvės „Editorial“.

Nesvarbu, koks oras ar paros metas, į pažintį su menu galima leistis bet kada – į maršrutą įtrauktos tiek galerijos po atviru dangumi, tiek po stogu.

„Nemažai šiuolaikinių lietuvių menininkų garsėja pasaulyje savo darbais. Norime, kad apie Vilniuje sukauptą modernaus meno lobyną sužinotų kuo daugiau žmonių. Todėl „Modernaus Vilniaus gidas“ apžvelgia visą spektrą meno erdvių. Tikimės, kad padėsime atrasti ne tik tradicinius muziejus ir galerijas, bet ir įdomius Vilniaus meno reiškinius, taip parodydami Vilnių kaip įvairiapusišką miestą, kuriame laukia malonūs netikėtumai“, - sako „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Modernaus Vilniaus gidas

Šiuolaikiškas kultūrinis gyvenimas Vilniuje verda ištisus metus ir gyvuoja ne tik meno galerijose, todėl gidas apžvelgia ir svarbiausius renginius, tokius kaip „ArtVilnius“, „Kultūros naktis“, „Loftas Fest“ ir kiti. Naujasis gidas – gera galimybė susidėlioti visų metų kultūrinių pažinčių kalendorių. Juk nebūtina visur apsilankyti iš karto – menas Vilniuje laukia kasdien.

Modernaus Vilniaus gidas

„Pastaraisiais metais Vilnius išgyvena didelius teigiamus pokyčius. Taip pat ir meno srityje. Per pastaruosius metus sostinėje atsirado net keturi dideli meno centrai – „MO muziejus”, „Tartle”, Samuelio Bako muziejus ir atvira meno galerija „Open gallery”. Kiekvienas iš jų - tai nuostabi privati iniciatyva, džiaugiuosi, kad galėjome ją paskatinti ir palaikyti, o dažnai ir rimtai prisidėti. Padarysiu viską iš miesto pusės, kad šis tempas nesulėtėtų”, - sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Modernaus Vilniaus gidą“ sukūrė „Go Vilnius“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyriumi. Jis parengtas lietuvių, anglų, vokiečių, rusų, lenkų ir italų kalbomis. Gidą nemokamai galima atsisiųsti iš ČIA arba rasti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Modernaus Vilniaus gidas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)