Po kelių nelaimingų atsitikimų, kuriuose žuvo žmonės, Balis nusprendė uždrausti užsienio turistams po salą važinėti motociklais.

Šį sprendimą priėmė vietos gubernatorius Wayanas Kosteris, praneša „Bloomberg“.

Pranešama, kad nuo šiol užsieniečiai gali naudotis tik tomis transporto priemonėmis, kurias parengė turizmo tarnybos ir kurios atitinka tam tikrus standartus, „kad būtų užtikrintas kokybiškas ir orus turizmas“.

Šiuo metu nėra visiškai aišku, kaip šis draudimas veiks. Tačiau Koster ragina Teisingumo ministeriją leisti panaikinti vizas užsienio turistams, kurie bus pastebėti važiuojantys motociklais arba jei jie padarys kitų pažeidimų, pavyzdžiui, dirbs nelegaliai ar piktnaudžiaus leidimais gyventi šalyje.

Leidinyje pažymima, kad pastaruoju metu Balyje padaugėjo eismo įvykių, kuriuose nukenčia motociklais važiuojantys užsieniečiai. Vasario mėn. policija sulaikė rusų turistą, kuris neblaivus važiavo motociklu ir atsitrenkė į vietinį vairuotoją, kuris buvo paguldytas į ligoninę. Sausio mėnesį per kitą eismo įvykį žuvo turistai iš Ukrainos ir Rusijos.

Neseniai Balyje viešėjęs keliautojas Orijus Gasanovas pasakojo, kad motoroleriai ir motociklai yra populiariausios, bet tuo pačiu ir pavojingiausios transporto priemonės saloje. Juos čia išsinuomoti yra tikrai pigu – standartinė kaina beveik visuose nuomos punktuose nuo 5 iki 7 eurų už dieną. Jeigu nuomojatės ilgesniam laikui, galima dar nusiderėti.

„Situacija kurortų keliuose – tragiška. Sankryžose visos transporto priemonės juda vienu metu, pėstieji maišosi tarp transporto priemonių, nėra jokių reguliuotojų, policininkų, nėra jokių normalių ženklų, visi važiuoja, kaip kam išeina, visomis kryptimis. Tad mano patarimas: jeigu nesate tikri profesionalai, jeigu nepasitikite savo jėgomis, jeigu baiminatės chaoso kelyje – motorolerio ar motociklo nesinuomokite. Važinėtis pavyksta tikrai ne kiekvienam“, – įspėja Orijus Gasanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją