Pasienio ruožą kirsti nebuvo sunku, tačiau keliautojai tikina, kad prieš tai buvo patikrinta jų kūno temperatūra, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Praėjusiais metais Gedimino pilies bokšte apsilankęs latvis liko sužavėtas Vilniaus senamiesčio vaizdu ir nusprendė čia atvežti ir savo šeimos narius. Latvis pasidžiaugė, kad dabartinė situacija leido ramiai apžiūrėti ir pačią Gedimino pilies bokšto ekspoziciją ir ramiai pasibūti ant Gedimino kalno, mat pernai, sako, nuo žmonių gausos, turėjęs palaukti savo eilės pakilti į apžvalgos aikštelę.

Lietuvos nacionalinis muziejus pirmiesiems turistams įteikė simbolines dovanas – muziejaus tekstilininkių pintas rankų darbo juosteles. Turistai sakė, kad tai kol kas vienintelis ir pirmas šiltas sutikimas (be apkabinimų), kurį jiems teko patirti svečioje šalyje.

Nuo gegužės 5 d., kai Gedimino bokštas atvėrė duris, iki gegužės 15 d. jame apsilankė beveik 170 žmonių, daugiausiai šeimos su vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)