Visa esybe pasinėręs į miuziklo statymą režisierius Vytenis Pauliukaitis neslepia, kad šiuolaikinio sceninio veikalo libretas pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija kaip ir nemirtinga G.Verdi opera „Aida“. „Tai amžinas, laikui nepaklūstantis ryšys tarp vergijon paimtos Nubijos princesės ir Egipto kareivio. Įsiplieskus uždraustai meilei, jaunuoliai priversti stoti akistaton su mirtimi arba išsiskirti amžiams.

Spektaklyje papasakota iš žilos senovės atkeliavusi legenda gvildena tuos egzistencijos klausimus, kurie žmones domina ir šiandien“ – sako režisierius. O spektaklio dirigentas Jonas Janulevičius paantrina, kad pasaulinę šio miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika. Dirigentas įsitikinęs, jog lyrika, rokas, regis, teatre dar neskambėję instrumentai ir 21 amžiaus muzikos koloritas nepaliks abejingais nė vieno žiūrovo.

„AIDOS“ pagal Elton‘ą John‘ą repeticija Kauno mizikiniame teatre

Scenografiją ir kostiumus spektakliui sukūrė dailininkai Adomas Jacovskis ir Aleksandra Jacovskytė, choreografiją Arikas Krupas.

Pagrindinius vaidmenis miuzikle atlieka kviestiniai svečiai ir teatro artistai Viktorija Streiča, Jeronimas Milius, Ieva Vaznelytė, Mindaugas Zimkus, Kristina Siurbytė, Akvilė Garbenčiūtė, Kęstutis Alčauskis, Egidijus Bavikinas, Gediminas Maciulevičius ir kiti.

Pirmą kartą profesionaliame teatre vaidmenį kuriantis Jeronimas Milius prisipažįsta, kad su Kauno muzikinio teatro trupe dirbti ne tik malonumas, bet ir atsakomybė – mat prireikė nemažai pastangų, tam, kad greitai ir kokybiškai „užlipdytų“ aktorinio meistriškumo spragas. „Gavęs pasiūlymą dainuoti miuzikle, buvau nusiteikęs šiek tiek skeptiškai todėl, kad nesu Elton John‘o fanas. O ir Radameso vaidmuo visiška mano priešingybė, tad staigiai „įšokti“ į personažą ne visuomet lengva“ – atviravo dainininkas, kuris tik įsigilinęs į medžiagą savo nuogąstavimus padėjo į šalį ir labai greitai užsikrėtė kolegų azartu įveikti savo vaidmenį.

Kita miuziklo viešnia Viktorija Streiča neslepia, kad, kaip ir Jeronimas, niekada nebuvo Elton‘o John‘o kūrybos gerbėja, tačiau įsimylėjo miuziklą dėl to, kad jo muzika nepaprastai emocionaliai stipri - tokios jai, miuziklų atlikėjai, dar neteko dainuoti. Miuzikle kaip ir priklauso, žiūrovai išgirs ne tik nuostabias balades, gyvai atliekamą muziką, bet išvys ir jausmingą, vientisą meilės istoriją, kurioje viskas susijungs į vieną visumą: dainos, vaizdai, emocijos, gausybė šokių. Tačiau, be abejo, svarbiausia bus originali daugiasluoksnė, jausminga muzika.

Penktą sezoną teatre dainuojančio Mindaugo Zimkaus teigimu, miuzikle gvildenama amžina ir aktualiausia tema – meilė, vieniems atnešanti saldžią pilnatvę, kitiems paliekanti neišdildomus randus, o tretiems - tik plėšrūno sotulį. Šis pasakojimas padės atpažinti meilės pagimdytas, kiekvieno mūsų viduje skambančias melodijas“ – sako dainininkas. Pagrindinio vaidmens kūrėjas net neabejoja, kad publikai patiks šis klasikinis 20 amžiaus pabaigos pop-rokas su išraiškingomis Elton'ui John'ui būdingomis melodijomis, kurioms klavišiniai instrumentai suteikia nenusakomą emocijų ir spalvų proveržį.

„AIDOS“ pagal Elton‘ą John‘ą repeticija Kauno mizikiniame teatre

Teatro solistei Ievai Vaznelytei tai įtaigus, jaudinantis spektaklis apie meilę, o tuo pačiu ir įspūdingas muzikinis sceninis reginys. Emocionalaus miuziklo siužetas subtiliai parodo mylinčių žmonių jausmus, ieškojimus ir paklydimus, džiaugsmą ir skausmą, viltį ir nerimą. Dainininkės kuriama Aida – realus žmogus, iš kūno ir kraujo, su visa jausmų ir emocijų palete. Todėl atlikėja vis nenustoja narstyti savo sielos kertelių, kaskart stengdamasi save „įstatyti“ į skirtingą situaciją, kurių apstu spektaklyje. „Įdomu būti muzikoje, kurią daugelis vadina „pop“ – tvirtina dainininkė nepamiršdama pridurti, kad tai labai kokybiškas “popsas”.

„Kartu su dirigentu Jonu Janulevičium “ieškojom rakto”, kad muzika suskambėtų taip, kaip ji turi skambėti – sako solistė, kuriai miuziklo žanras artimas ir mėgstamas. „Čia muzika, drama ir judesys vienodai svarbūs bei lygiaverčiai. Miuzikle artistas turi platesnes saviraiškos galimybes – teigia artistė, nesutikdama su nuomone, kad operos muzika vertingesnė už miuziklo.

„Manau, kad miuziklas tiesiog yra kitaip. Ne blogai ar gerai, o kitaip, todėl mėgaujuosi, būdama „Aidoje”, kurdama Aidą ir tikiuosi, kad žiūrovai taip pat mėgausis žiūrėdami spektaklį ir klausydamiesi nepakartojamos Elton‘o John‘o muzikos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją