Rygos Domo aikštėje vyksiančiame Žaliajame turguje, šiemet įvairiausių žolelių ir gėlių kvapai iš visų Latvijos regionų tradiciškai persipins su amatininkų meno kūriniais ir autentiškais kaimiškais skanėstais bei delikatesais, sukurdami šventinę nuotaiką ir aplinką, galinčią patenkinti kiekvieno šventės dalyvio norus ir poreikius.

Didelė ir graži šventė vyks pačioje Rygos širdyje – prie Daugavos upės, taip pat kitoje, unikalia architektūra išsiskiriančioje miesto dalyje Pardaugavoje, ant aukščiausio Rygos kalno -Dzegužkalns. O Lapkričio 11-osios krantinėje (lat. 11. novembra krastmala) – vienoje pagrindinių Ligo šventimo vietų Latvijoje, kasmet pritraukiančių daugybę dalyvių, vyks įvairių žymių Latvijos atlikėjų koncertas.

Čia bus galima paklausyti folkloro ansamblio „Ceiruleits”, žinomų atlikėjų Normunds Rutulis, Marija Berzina, Liene Candy, grupių „Greizais ratins”, „Turaidas roze”, „Labveligais tips”, o taip pat ir pasimėgauti etnografinio orkestro „Valts Puce“ atliekama muzika, „Musiqq”, „PER” ir DJ Roberts Lejasmeijers pasirodymais.

Bene pagrindinis šventės akcentas – trijų valandų koncertas su vienu populiariausių Latvijos kompozitorių Maestro Raimondu Paulu bei vienu geriausių pasaulyje laikomu Latvijos jaunimo choru „Kamer“, profesionalia šokėjų trupe „Rotala“ ir dar apie 30 kaimyninėje Latvijoje iškilių įvairaus amžiaus atlikėjų, kurie trumpiausiai metų nakčiai suteiks išskirtinio žavesio ir padės sukurti tikros tradicinės kaimiškos vidurvasario šventės aurą.

Folkloro grupių „Atstaukas“ ir „Tarkski“ pasirodymai kartu su „ Dziga“ ir „Hagenskalna muzikanti“ muzikantais, Rygos šokių klubu ir žaviais šokėjais iš Vilniaus bei Tartu, praturtins šventę senovinio folkloro tradicijomis.

Kaip ir lietuviai Joninių naktį, latviai Ligo naktį ieško paparčio žiedo, moterys iš gėlių pina vainikus, vyrams kabinami ąžuolų vainikai, o atėjus nakčiai, vainikai leidžiami į upes plaukti pasroviui. Švęsti Ligo kartu su latviais – nepamirštama atrakcija, kurią būtina bent kartą išmėginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)