Skrydžio palydovams susidūrus su keleiviu Tim Cook, iškilo bendravimo barjeras. Todėl šie ėmė teirautis žmonių lėktuve ar kas nors moka gestų kalbą. Penkiolikmetė Clara Daly, skridusi tuo pačiu lėktuvu, pasisiūlė padėti.

„Šiek tiek moku gestų kalbą, todėl ši situacija man nepasirodė sudėtinga ir aš pagalvojau „kodėl gi ne?“,- įspūdžiais dalinasi mergina.

Ji priklaupė ant lėktuvo grindų ir paėmė Tim Cook už rankos. Pradėjusi braižyti raides ir žodžius vyro delne ji padėjo skrydžio palydovams susikalbėti su neįgaliu keleiviu. C. Daly prie vyro buvo priėjusi kelis kartus ir teiravosi ar šiam nėra reikalinga pagalba. Likus valandai iki skrydžio pabaigos T. Cook panoro ilgėliau pasišnekėti su mergina.

„Paskutiniąją skrydžio valandą mes tiesiog kalbėjomės apie gyvenimą“, – sako Clara.

Atėjus metui atsisveikinti mergina šiltai apkabino lėktuve surastą draugą ir palinkėjo jam sėkmės. Vyras buvo nepaprastai dėkingas už pagalbą ir parodytą dėmesį.

„Kartais jaučiuosi tarsi vienišiausias žmogus pasaulyje. Kuomet Clara pradėjo su manimi kalbėti, pajaučiau ašaras, tekančias savo skruostais. Aš nuoširdžiai sujaudintas. Noriu padėkoti už tai, kad Clara sutiko su manimi pabendrauti. Ji mano angelas“, – pasakoja vyras.

„Šis įvykis daugeliui atrodo tarsi didelis dalykas. Tačiau, tai yra tiesiog ką tu darai, kai kitam žmogui reikia pagalbos. Dažniausiai mes pokalbio nesureikšminame, o šiam žmogui tai reiškė labai daug“, – sako C. Daly.

Šalia skridusi keleivė Lynette Scribner įamžino šią situaciją ir aprašė ją socialiniame tinkle „Facebook“. Moters įrašą jau pamatė daugybė žmonių visame pasaulyje. Įrašas šiuo metu turi 1,3 mln. paspaudimų „patinka“, 93 tūkst. komentarų ir 723 tūkst. pasidalinimų.