Hanakapiai paplūdimys, Kauai, Havajai

Čia nepavojinga tik vaikščioti pakrante. Tačiau vandenyje keliautojai iškart gali pakliūti į mirtiną pavojų. Pasak travelandleisure.com, neįtikėtinai stiprios srovės gali nusinešti plaukikus tiesiog iš seklumos.

Chowpatty paplūdimys, Mumbajus

Kiti paplūdimiai pavojingi dėl gamtinių grėsmių. Tačiau čia pasidarbavo žmogus. Paplūdimiai pilni šiukšlių ir užteršti, tačiau, pasak takeapart.com, vanduo čia itin užsiteršė po to, kai 2011 metais nuskendo krovininis laivas, plukdantis 60 000 tonų anglies.

Šiaurės Teritorija, Australija

Šios pasaulio dalies paplūdimiuose gausu pavojingiausių medūzų „box jellyfish“, kurios, pasak Australijos mokslininkų, yra vienas nuodingiausių gyvūnų pasaulyje.

Naujasis Smyrnos paplūdimys, Florida

Sakoma, kad žmogus turi didesnę tikimybę būti nutrenktas žaibo, nei užpultas ryklio. Tačiau jūsų tikimybė būti užpultam ryklio žymiai padidės, jei apsilankysite Naujajame Smyrnos paplūdimyje. Čia, pasak discovery.com, užfiksuota daugiau ryklių atakų kvadratiniam metrui, nei bet kokioje kitoje žemės vietoje.

Kilauea, Havajai

Kilauea paplūdimiai išsidėstę aktyvaus vulkano papėdėje. Turtinga vulkaninė dirva sukuria nuostabų peizažą, tačiau ta pati lava, kuri sukūrė šį rojų, pasak businessinsider.com, vis dar tebesrūva į vandenį. Lavos temperatūra - daugiau nei tūkstantis laipsnių Celsijaus.

Zipolite paplūdimys, Meksika

Zipolite paplūdimys išvertus reiškia „mirusiųjų paplūdimys“. Šiame paplūdimyje galingos potvynio bangos gali nusinešti žmogų į jūrą, o itin stiprios bangos - nusviesti į uolas.

Cape Tribulation paplūdimiai, Kvinslendas, Australija

Su tokiu vardu (išvertus Cape Tribulation reiškia Vargų kyšulys) taip ir norisi tikėti bėdos, ir šis paplūdimys nenuvilia. Medūzos, nuodingos gyvatės ir dideli krokodilai - visi šie gyviai tyko turistų. Keisčiausia tai, kad labiausiai saugotis reikia agresyvių paukščių. Čia gyvena kazuarai, neskraidantys paukščiai, kurie yra itin greiti ir pavojingi.

Akapulkas, Meksika

Didžiausias šio paplūdimio pavojus slypi ne vandenyse. Tai - žmonės. ABC News straipsnyje, publikuotame 2013 metų kovą, pranešama, kad žmogžudysčių skaičius Akapulke pasiekė 142 atvejus 100 000 žmonių, kuris net 28 kartus didesnis už JAV. Turistų rojus virto antruoju pagal žiaurumą miestu pasaulyje.

Haina paplūdimys, Dominikos respublika

Pasak Blacksmith instituto, nepelno siekiančios organizacijos, besispecializuojančios užterštumo klausimuose, JT praneša, jog Hainos miestas ir paplūdimys pasiekė aukščiausią užterštumo švinu lygį žemėje ir daugiau nei 90% čia gyvenančių žmonių turi padidėjusį švino kiekį organizme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)