Pavojingi stabukai

Burtininkų ir magų užburti, daugelis talismanų gyvena savo paslaptingą mistišką gyvenimą netgi tada, kai, atidirbę savo, patenka į miesto suvenyrų turgelius ir kantriai laukia naujo šeimininko.

Turėkite omenyje, kad laikyti namuose magiškus nežinomų kultų simbolius gan pavojinga. Neretai, nusipirkus iš pažiūros nekaltą suvenyrą, galima būti įtrauktiems į magiško daikto gyvenimą. Juk praktiškai visi afrikietiški stabukai - tai ne kas kita, kaip konkretaus mirusio žmogaus atvaizdas.

Vietiniai šamanai byloja, kad jo nerami siela bastosi po pasaulį ir krečia piktus pokštus tol, kol neranda savo buvusio kūno atvaizdo. Tuomet įeina į jį ir galop nurimsta. Štai kodėl mylimų giminaičių figūrėles afrikiečiai palieka savo namuose, o medinių savo priešų „antrininkų“ stengiasi atsikratyti nukišdami kuo toliau. Pavyzdžiui, parduodami turistams.

Esti nemažai turistų, neatsispyrusių medinių dievukų traukai ir parsivežusių jų namo, liudijimų. Kalbama, kad iš pradžių stabukai triukšmauja naktimis, užkariaudami savo vietą kambaryje. Ryte vienas jų randamas nukritęs, kitas - tolimame kambario kampe. Ir tenka kurti jiems vietą: pirkti dirbtinę palmę, krokodilo kaukolę, visą kompaniją patalpinti saulėtame kampe, atsukus veidu į tolimos tėvynės pusę.

Smulkmenos? Ne visai

Pirkdami suvenyrus, venkite magiškų figūrėlių, kurios vadinamos „linka“. Jas Tibete gamina bono religijos žyniai. Jų paskirtis - ritualinis priešo nužudymas, jo gyvybinė energija nuteka į figūrėlę. Turistams stengiamasi jas įbrukti, kad priešo dvasia atsidurtų kuo toliau nuo tėvynės. Ši dvasia dar ilgai gali siautėti jūsų namuose, bandydama rasti kelią namo.

Niekuomet nepirkite metalinių figūrėlių su aklinai uždaru dugnu, ypač jei ant jo užrašyti paslaptingi ženklai. Tokios figūrėlės viduje patalpinami įvairūs maginiai daikčiukai, dėl kurių figūrėlės tampa labai reikliais stabukais, kuriems reikia visą laiką tarnauti, aukoti vandenį ir maistą, garbinti juos ir panašiai. Netekęs dėmesio, toks dievukas gali apkartinti jūsų gyvenimą.

Tokie „atgyjantys“ negyvi daiktai vadinami „kadavromis“. Prieš nusilenkdami dievybių atvaizdams, indai daiktams suteikia gyvybinės energijos. Šis ritualas taip ir vadinasi - įkvėpti gyvybę dievybei.

Rytų magai ritualinės meditacijos metu savo sukoncentruota energija pakrauna ne tik skulptūrėles, bet ir visus iš pažiūros nekaltus daiktus: puodelius, peilius, skaras. Jei tik jums bandys įpiršti tokius daikčiukus, širdingai padėkokite ir keliaukite šalin.
Indijoje ir Nepale jums gali pasiūlyti nuostabaus grožio sidabrines dėžutes-medalionus ant ažūrinės grandinėlės.

Paprastai jie puošti žydru turkiu, kuris gali sugerti žmogaus nesėkmes, ir pusiau perregimu karneoliu, kuris gali atbaidyti piktus demonus, taip pat koralu, suteikiančiu jėgų. Būtinai patikrinkite, ar dėžutė tuščia: vietinės damos ten deda savo mirusių giminaičių palaikų gabaliukus. Iš jūsų tokie kaulai gali atimti sveikatą.

Ką gi galima vežtis iš tolimų šalių?

Arabų burtininkai iš geležies, vario arba jų mišinio gamina puikius talismanus. Juos kuria pagal mėnulio arba saulės padėtį viename ar kitame zodiako ženkle. Talismanas, ant kurio užrašyta ALCHATAY ir pavaizduotas Jaučio ženklas, gydo daugelį ligų, ALZARFA po Mergelės ženklu atneša turtus, AZOBRA po Liūto ženklu grąžina prarastą meilę.

Indų magai amuletus gamina iš šventųjų medžių. Paprastai tai įprastas diskas su sklindančiais spinduliais, žyminčiais čakrą. Tokius talismanus užkalba tam tikram apsauginiam poveikiui ir pririša prie dešinės savininko rankos.

Saugumo priemonės

Anglų chemikai mano, kad bet koks gaminys iš bet kokios medžiagos molekuliniame lygmenyje akumuliuoja jį sukūrusio meistro pavidalą, o paskui transliuoja jį į išorę. O škotų fizikų teigimu, bet koks daiktas turi neribotą galimybę kaupti ir perduoti informaciją elektromagnetiniu pavidalu.

Spontaniški tokios informacijos pliūpsniai pasireiškia kaip vaiduoklis ar garsas. Vokiečių profesoriai atliko specialius tyrimus ir patvirtino „minčių galią“, kurią gerai išmano tikri magai.

Kaipgi neutralizuoti negatyvų egzotiškų suvenyrų poveikį, jei jie jau jūsų namuose? Pasistenkite sulyginti „gerų“ ir „blogų“ simbolių kiekį. Stabai ir figūrėlės, turinčios akis, neturi „žiūrėti“ vienas į kitą ir „matyti“ savo atvaizdo veidrodyje. Kaip galima rečiau lieskite juos rankomis ir nevalykite nuo jų dulkių, ypač skudurėliu.

Nerenkite puotų tame pat kambaryje, ypač su nemokančiais susivaldyti draugais. Pagarbiai elkitės su bet kokiais žmogiškais atvaizdais: kalbėkitės su jais, sveikinkitės, jokiais būdais nemėtykite. Juk jūs nenorite, kad supykęs dievukas jums atkeršytų?

Nerekomenduojame vežtis namo miniatiūrinius molinius gaminius, vadinamus tsa-tsa. Juos lipdo iš į miltus sutrintų mirusių giminaičių kaulų, sumaišytų su moliu.

Būkite atsargūs su iš pažiūros nepavojingomis molinėmis figūrėlėmis ir niekada neimkite nieko iš kapinių, ritualinių vietų ir pan.
Apgaulingi ir žavūs sidabriniai plonyčių apskritimų auskarai, išmarginti simboliais. Kiekvienas iš septynių apskritimų, iš kurių supinti auskarai, yra maginis ginklas, kuris dabar nukreiptas prieš jus. Nes jūs - svetimi.

Smagu tibetiečių ar Himalajų turgelyje nusipirkti jako uodegą - didžiulę, pūstą. Ja labai patogu valyti dulkes ar nuginti šalin muses. Tačiau nesusimanykite mosuoti ja sau virš galvos - taip galima pritraukti siaubingų nelaimių.

Nerekomenduojama pirkti vėrinių iš suvertų ant dirželio sidabrinių monetų. Juk kiekviena moneta - tai vyriškio meilės suvenyras. Jei monetų mažai, moteriai lemta retai mėgautis mylimojo glėbiu. Tačiau jei monetų apstu, savininkė rizikuoja išvis likti be poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)