– Kodėl atostogų kryptimi pasirinkote Tailandą? Ar čia lankėtės pirmą kartą?

– Jau seniai norėjau nuvykti į Tailandą. Čia lankiausi pirmą kartą – iki šios kelionės Azijoje teko lankytis tik Indonezijoje, Bali saloje. Keliavau su drauge. Tailande praleidome 17 dienų. Nors ir spėjome pailsėti, mielai būtume čia likę dar kelioms dienoms.

– Kokiu maršrutu keliavote?

– Kelionę pradėjome nuo kelių dienų Bankoke. Labai patiko šis megamiestas! Buvo įdomu pamatyti jo naktinį gyvenimą, o taip pat ir stebėti, kaip gyvena vietiniai žmonės.

Tada skridome į Puketą – savaitei apsistojome Patong Beach. Išmaišėme visas apylinkes, nukeliavome į Džeimso Bondo salą. Tuomet porai dienų plaukėme į Phi Phi salas, o iš ten – į Krabi.

Po kelionių Pietų Tailande skridome į Šiaurę – Chiang Mai, kur praleidome dar porą dienų. Būtų buvę įdomu likti kiek ilgesniam laikui ir pamatyti Chiang Rai, aplankyti ilgakaklių moterų miestelį (Long Neck Karen village), Doi Inthanon nacionalinį parką…

– Kas labiausiai nustebino arba paliko didžiausią įspūdį?

– Sakyčiau, kad pati gražiausia, įspūdingiausia vieta buvo Phi Phi salos. Keliavome pandeminių suvaržymų metu, tad turėjome progą pamatyti garsųjį Maya Bay apytuštį. Be galo patiko! Girdėjome, kad ši įlanka dabar nuolat būna pilna žmonių ir laivų, tad mums labai pasisekė pamatyti ją kitokią.

Vis dėlto Tailande gerą įspūdį paliko viskas, ką pamatėme. Tiek Bankokas, tiek Chiang Mai, tiek šventyklos ar dramblių prieglauda… Visos vietos tokios skirtingos!

– Ar kelionę planavote savarankiškai, ar su agentūros pagalba? Ar kilo iššūkių organizuojant kelionę?

– Visuomet renkuosi tokias tolimas keliones planuotis savarankiškai. Iššūkių turėjome tik dėl COVID-19 reikalavimų – tuo metu atvykstantiems į Tailandą reikėjo gauti specialų leidimą (Thai Pass), tačiau su jo išdavimu kilo šiek tiek problemų. Galiausiai leidimą gavome ir viskas buvo gerai – daugiau jokių nesklandumų nebepasitaikė.

– Koks esate keliautojas? Mėgstantis aktyvias ar pasyvias atostogas? Linkęs keliones susiplanuoti iš anksto, ar pasiliekantis vietos spontaniškumui?

– Aš save laikau dažnu keliautoju, o kelionių pasitaiko įvairių. Nuo „viskas įskaičiuota“ atostogų Egipte iki štai tokių aktyvių kelionių po Tailandą. Man tinka abu variantai, tiesiog reikia žinoti kur keliauji ir ko tikėtis.

Spontaniškumo atžvilgiu taip pat tenka vykti į įvairias keliones. Pavyzdžiui, keliaudami į Tailandą visus skrydžius ir nakvynes susiplanavome iš anksto. Dabar galvoju, kad galbūt taip nebedaryčiau, nes pinigine prasme nieko neišlošėme, o norėtųsi turėti pasirinkimą kažkur pasibūti viena diena ilgiau ar trumpiau.

Pavasarį manęs laukia kelionė į Filipinus. Maniau, kad keliausiu labai spontaniškai, bet vis dėlto teks tam tikrus bilietus įsigyti anksčiau, kadangi jų gali paprasčiausiai nebelikti.

– Koks jūsų santykis su tailandietišku maistu? Kokie patiekalai labiausiai patinka?

– Labai mėgstu Tom Yum sriubą, kelionės metu kiekvieną dieną ją valgiau po du kartus! Turbūt išragavau didžiąją dalį šios sriubos variacijų. Po septyniolikos dienų jaučiuosi jos pakankamai atsivalgęs.

Taip pat Tailande labai patiko žuvies patiekalai – čia už kelis eurus galima nusipirkti ką tik pagautos, šviežiai keptos žuvies.

Žinoma, patiko ir vietiniai vaisiai. Turėjome tradiciją kiekvieną vakarą nusipirkti po didelį maišą pasiflorų.

– Ar dar planuotumėte grįžti į Tailandą?

– Kad ir kaip man patiktų aplankyta vieta, jei man siūlytų rinktis tą pačią arba naują vietą, rinkčiausi naują. Mano požiūris toks, kad aplinkui yra dar daug ką pamatyti, tad neverta ir vėl keliauti ten pat. Ypatingai, jei kalbame apie tolimus kraštus.

Taigi, nors Tailande ir fantastiškai patiko, aš manau, kad čia grįžčiau nebent po 10 ar 15 metų.

– Ko palinkėtumėte planuojantiems keliauti į Tailandą?

– Linkiu patirti šioje didelėje šalyje viską – nuo miesto iki gamtos!

Daugiau naujienų apie Tailandą rasite puslapyje tailandieciai.lt.