Juk ne paslaptis, kad metai iš metų Londonas patenka į brangiausių pasaulio turistų traukos centrų topus, „išsišokdamas“ tai pagal vieną, tai pagal kitą kriterijų. Apgyvendinimo paslaugos, išlaidos maistui, transportas mieste ir priemiesčiuose, ekskursijų įkainiai - bet kas iš šito sąrašo gali nustebint eilinį atvykėlį, nepasiruošusi pernelyg skausmingam piniginės paploninimui. O kartais gali nuvilti ir visas būtinųjų Londono svečio išlaidų sąrašas.

Būtent todėl pateikiame jums trumpą, tačiau itin išsamų „keliautojo išlaidų sumažinimo“ Londone gidą. Sekite juo ir sužinosite, kur šiame mieste galite itin pigiai...

1. Apsigyventi

Londone yra keletas jaunimo svečių namų; nuo birželio iki rugsėjo kambarius išnuomoja universitetai. International Students House turi visus metus nuomojamų kambarių. Yra ir nebrangių „lovos ir pusryčių“ paslaugų.


2. Važiuoti

Autobusai kainuoja pigiau nei metro, bet važiuoja ilgiau. Jei važiuosite metro daugiau kaip dukart per dieną, verta įsigyti Travel Card kortelę, kuri galioja ir autobuse bei DLR. Išankstinio mokėjimo Oyster kortele irgi galima sutaupyti.

3. Pavalgyti

Londone yra vietų, kur du patiekalai su gėrimu ir kava kainuoja iki 20 £ (apie 85 litus). Kinų ir Indų restoranuose pigiau, o daugelis bažnyčių rengia pigius priešpiečius su kava. Net ir brangiuose restoranuose galima pavalgyti pigiau, jei siūlomas set-lunch (kompleksinis) arba pre-theatre („prieš spektaklį“) valgiaraštis.

4. Aplankyti muziejus

Kai kurie muziejai yra nemokami. Kiti nemokamai įleidžia vėlyvą popietę ar vakare. Yra ypatingų pasiūlymų: pvz., jei planuojate lankytis daugiau nei 2 kartus, galbūt verta pirkti sezoninį bilietą. Su tarptautine studento kortele (ISIC) daugelyje muziejų suteikiama nuolaida. Kartais per pietus vyksta nemokamos paskaitos.
Prometėjaus mitas atgimsta Londone

5. Papramogauti

Žiūrėkite gatvių pasirodymus. Kovent Gardene galima pramogauti visą dieną, o Lesterio aikštėje visada yra ką pažiūrėti ar paklausyti. Savaitgaliais menininkai iškabina savo darbus ant užtvarų Pikadilyje prie Žaliojo ir Haid parkų iš Bayswater Road pusės.

6. Paklausyti muzikos

Londone daug nemokamų koncertų. Per pietus nemokamai koncertuojama bažnyčiose ir muzikos kolegijose (per atostogas). Nemokami renginiai vyksta Southbank centre ir Nacionaliniame teatre, Nacionalinėje galerijoje bei prekybos miesteliuose Hays Galleria ir Canary Wharf.

7. Įsigyti bilietų

Geriausia - „Tkts“ kioske - čia už pusę kainos parduodami bilietai tik į tos dienos renginius. Jis yra pietinėje Lesterio aikštės pusėje. Alternatyvieji Fringe teatrai, įsikūrę ne Vest Ende (ir dažnai vidinėse užeigų erdvėse), rodo pigesnius spektaklius.
Piccadilly Circus, Londonas (Didžioji Britanija)

Pirmadieniais Royal Court visos vietos kainuoja 10 £. Karališkajame operos teatre būna bilietų stovėti nuo 4 £ iki 14 £. Pigiausias kino teatras Londono centre yra Prince Charles, Lesterio aikštėje.

8. Apsirengti

Pasirinkite truputį dėvėtų drabužių iš dress agency (komiso parduotuvių). Pabandykite čia: The Loft, 35 Monmouth St WC2; L'Homme Designer Exchange, 50 Blandford St. W1.

9. Apsipirkti

Londono turguose galima gauti tikrai pigių senienų, madingų prekių, papuošalų ir nebrangaus maisto.

10. Apsilankyti parkuose

Siūloma daugybė nemokamų pramogų, nuo varžybų stebėjimo Regento parke iki muzikos ansamblių pasirodymo Šv. Jokubo parko estradoje.

Šis tekstas - Rogero Williamso kelionių vadovo „TOP 10 Londonas“ ištrauka. Pirmasis leidimas - Dorling Kindersley Limited, Londonas. Lietuvių kalba vadovą išleido leidykla „Alma Littera“.

Patogią, keliautojui subalansuoto formato spausdintą viso gido versiją galite užsisakyti čia.

Dalintis
Nuomonės