Gegužės 27 d. keturių žirgų traukiama geltonoji karieta stabtelėjo Lomžos Rotušės aikštėje priešais senąjį turgų. Žygio dalyvius pasveikino Lomžos meras Mieczyslaw Czerniawski, mero pavaduotojas Miroslaw Kluczek ir Lomžos pašto darbuotojai bei miesto gyventojai.

Ekspedicijos dalyviai kartu su kitais siuntiniais įteikė Lomžos miestui iš Latvijos Malinovos miestelio atgabentą obels sodinuką. Malinovoje jis buvo apsipylęs žiedais. Per dešimt dienų obelis jau spėjo nužydėti, bet puikiai išsilaikė. Lomžos meras Mieczysław Czerniawski svečiams padovanojo šakotį.

Išvažiavusi iš Lomžos karieta stabtelėjo už dvidešimties kilometrų esančiame Miastkove, kur prie mokyklos vartų jos jau laukė būrys mokinių su glėbiais balionų. Vaikai mojo iš balionių suformuotomis Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos vėliavomis. Pasisveikinus su mokiniais ir mokytojais prasidėjo linksmoji dalis – vaikai lipo fotografuotis ant karietos, o žygio dalyviai mėgavosi tradiciniais lenkiškais užkandžiais – duona su spirgais ir raugintais agurkais, cepelinus primenančiais bulviniais kukuliais ir burokėlių salotomis.

Po smagaus sutikimo Miastkove žygeiviai pajudėjo Rybakų kaimo link. Pasiekę nakvynės vietą, iš Lomžos gyventojų Elžbietos ir Adamo Szostak elektroniniu paštu gavome šūsnį nuotraukų iš Lomžoje įvykusio renginio ir padėkos laišką: „Ačiū už suteiktas smagias akimirkas ir įspūdžius. Džiaugiamės jūsų arkliais, karieta ir komanda bei siunčiame padėką nuo visų Lomžos žmonių. Linkime sėkmingai baigti sumanytą kelionę ir įgyvendinti visas kitas planuojamas keliones. Tegul kelias suteiks jums naujų nepamirštamų nuotykių! Elžbieta ir Adam Szostak“

Rybakų kaime žygio dalyviai praleis dvi naktis. Ši diena karietą traukiantiems žirgams ir žygeiviams iki šiol buvo ilgiausia – įveiktas daugiau nei septyniasdešimties kilometrų atstumas. Trečiadienį numatytas poilsis – žygio dalyviai mokyklose susitiks su moksleiviais, skalbsis drabužius, tvarkysis ir planuos likusių trijų dienų grafiką.

Pašto traktas „Sankt PeterburgasVaršuva“ jungia keturias šalis: Rusiją, Latviją, Lietuvą ir Lenkiją. Gegužės 12 dieną pradėję kelionę nuo Rusijos ir Latvijos sienos, 16 žygeivių ir 10 žirgų birželio 1 dieną ketina pasiekti Varšuvą. Įriedėjus į Varšuvą bus įveiktas 800 kilometrų atstumas.