Pirmą kartą Baltijos šalyse vyksiantis draugystės ir elegancijos piknikas jau sulaukė didžiulio lietuvių dėmesio – užsiregistravusių į laukiančiųjų sąrašus skaičius gerokai viršijo organizatorių lūkesčius. Iš visų užsiregistravusių į „Vakarienę baltai“ pateks tik dalis, nes dalyvių skaičius – ribotas. Asmeniniai kvietimai į renginį užsiregistravusiems bus pradėti siųsti rugpjūčio pradžioje.

Pasak Dovilės Šimkutės-Butkienės, vienos iš „Vakarienė baltai“ organizatorių, renginys vyks po atviru dangumi, prestižinėje Vilniaus vietoje, kuri bus atskleista tik renginio dieną. „Vienu metu piknikaus 600 žmonių, sėdinčių pagal iš anksto parengtus brėžinius ir schemas. Renginys – labai vizualus ir fotogeniškas, puošiantis miestą, todėl svarbi kiekviena detalė, taisyklių laikymasis ir organizatorių tikslumas,” – pasakojo D. Šimkutė – Butkienė.

Vilnius bus tik devintas Europos miestas, kuriame vyks „Vakarienė baltai“. „Prieš 25 metus Paryžiuje gimusio renginio organizatoriai sukūrė tokią koncepciją ir taisykles, todėl mes, kaip ir dar penkiasdešimt kitų pasaulio miestų, norėdami sukurti užburiantį elegantišką pikniką, privalome jų laikytis. “, – pasakoja D. Šimkutė-Butkienė.

Baltų elegantiškų drabužių aprangos kodas – ne vienintelė šio renginio taisyklė. Kai patvirtinamas svečio dalyvavimas, jis privalo renginyje dalyvauti nepriklausomai nuo oro sąlygų ir kitų aplinkybių. Kitu atveju, jis praras galimybę dalyvauti visuose kituose „Vakarienė baltai“ renginiuose.

Šventės dalyviams teks pasirūpinti ir pagrindiniais miestietiško pikniko atributais: į renginio vietą atsinešti sulankstomą stalą, pageidautina ne didesnį negu 75x90 cm., staltiesę, baltas kėdes, iškylos krepšį su užkandžiais, stiklinius indus.

Rekomenduojama nepamiršti gyvų gėlių, žvakių, kitų stalo puošybos elementų – tai leis sukurti ypatingą atmosferą mieste. Plastikinius ar vienkartinius indus taip pat prašoma keisti stikliniais, keramikiniais.

„Vakarienė baltai“ – tai prestižinis, užburiantis ir neeilinis renginys, skirtas draugystei, grožiui, meilei, elegancijai ir geram skoniui. Jam pasiruošti reikia skirti laiko ir pasitelkti kūrybiškumą. Tai vakaras, kai niekur nereikės skubėti, tereikės mėgautis geru maistu, aplinkinių draugija, bendravimu, gyva muzika ir šokiais “, – sako D. Šimkutė-Butkienė.

Pirmosios vakarienės idėja kilo prancūzui Francois Pasquier prieš 25 metus. Praleidęs keletą metų užsienyje, jis norėjo pasimatyti su senais draugais ir suorganizavo jiems pikniką. Pikniko mintis buvo paprasta: „Atsinešk maisto ir atsivesk naują draugą“.

Francois sodas buvo per mažas svečiams, todėl jis pakvietė visus susirinkti Bulonės miške ir paragino apsirengti baltais drabužiais, kad vienas kitą lengvai surastų. Šio vakaro idėja tapo labai populiari tarp paryžiečių ir greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Registracija į renginį vyksta “Dîner en Blanc” interneto svetainėje.

Kokios pagrindinės “Dîner en Blanc” taisyklės ir rekomendacijos:

„Vakarienėje baltai“ gali dalyvauti tik tie, kurie užsiregistruoja renginio puslapyje ir sulaukę kvietimo, sumoka dalyvio mokestį;

kai patvirtinama, kad mokestis sumokėtas, svečias privalo dalyvauti renginyje nepriklausomai nuo oro sąlygų ir kitų aplinkybių.

Paskutiniu momentu atsisakę dalyvauti renginyje, įtraukiami į juodąjį sąrašą ir nebus registruojami jokiems kitiems „Vakarienė baltai“ renginiams;

apie tikslią renginio vietą svečiai bus informuoti tik rugpjūčio 29 dieną, renginio Vilniuje dieną;

renginio dalyviai turi dėvėti baltus elegantiškus drabužius;

renginio dalyviams reikia atsinešti stalą (pageidautina – 75x90) ir staltiesę, dvi (baltas) kėdes, iškylai skirtą krepšį, kuriame būtų užkandžiai, kokybiški įrankiai, stikliniai indai, kitos kūrybiškos stalo puošmenos (žvakės, gyvos gėlės ir kt.).

Pikniko gėrimai – vynas arba šampanas. Alus ir kiti stiprieji gėrimai (likeris, brendis, degtinė, romas ir t.t.) renginio metu nevartojami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)