„Kelionės grįžo“, – teigia „Time Out“. Leidinys pastebi, kad per pandemiją išpopuliarėjo kelionės į kaimelius, gamtą, atokiau nuo žmonių ir miestų. Daugelis žmonių tyrinėjo savo gimtąsias šalis, tačiau dabar daugelis vėl keliauja kaip anksčiau. Todėl metas prisiminti trumpas keliones į miestus, pertraukėles kitų šalių didmiesčiuose, angliškai vadinamas „City break“. Kai nuvykus į didmiestį galima tiesiog klajoti, išgerti espresso, patyrinėti muziejus, vietinius barus.

2022 metais pertraukėlės miestuose turėtų sugrįžti, prognozuoja „Time Out“. Jau besiskiepijant sustiprinančiomis dozėmis, grįžta noras pasimėgauti maistu, naktiniu gyvenimu, kultūra, bendruomene.

Kalėdų miestelis ir eglė Kauno Rotušės aikštėje

Leidinys drauge su kelionių ekspertais paruošė sąrašą Europos miestų, kurie kitąmet bus labiausiai verti dėmesio trumpoms atostogoms svetur. Į jį pateko ir kitąmet Europos kultūros sostine tapsiantis Kaunas. „Time Out“ skaitytojams Kauno pristatymą pradeda nuo tarpukario, kai miestas tapo laikinąja Lietuvos sostine ir menininkų bei modernizmo architektūros centru. Vėliau primirštas, Kaunas 2022 m. vėl apie save primins – Europos kultūros sostine tapsiantis miestas lankytojams sukurs idealią progą pažinti Kauną iš naujo. Šiai progai paminėti mieste vyks 1000 renginių, kurie suteiks puikią galimybę lankytojams atrasti miesto malonumus, pavyzdžiui, šimtus modernizmo šedevrų, M.K.Čiurlionio meno muziejų ir keistąjį Velnių muziejų.

Pateikiamas ir tobulos dienos Kaune pavyzdys: „Pradėkite dieną su kava „Vagabond“, tuomet pagriebkite nemokamą „Modernisto gidą Kaune“ ir pasinerkite į keistai viliojančius vaizdus, tokius kaip centrinis paštas, kino teatras „Romuva“ ir Sugiharos namai (buvusi Japonijos ambasada, kur dabar įsikūręs muziejus, dedikuotas tūkstančius žydų per Holokaustą išgelbėjusiam diplomatui). Kai sutems, pasižmonėkite „Kultūros kavinės“ terasoje ir sudalyvaukite karaokėje „Džem pub“.“

Kaunas - kultūros sostinė

Visas 16 miestų „Time Out“ sąrašas, kurie tinkamiausi atostogoms Europoje 2022 metais:

1. Arlis, Prancūzija
2. Brno, Čekija
3. Kaunas, Lietuva
4. Odensė, Danija
5. Liubliana, Slovėnija
6. Oslas, Norvegija
7. Turku, Suomija
8. Valensija, Ispanija
9. Šefildas, Anglija
10. Trikala, Graikija
11. Bichačas, Bosnija ir Hercegovina
12. Liverpulis, Anglija
13. Roterdamas, Nyderlandai
14. Milanas, Italija
15. Freiburgas, Vokietija
16. Invernesas, Škotija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)