Augaliniu dažymu besidominčių moterų komandos, vadovaujamos menininkės ir augalinio dažymo specialistės Jūratės Urbienės, šią vasarą surengė net tris stovyklas, kurių rezultatai puošė ant sienos pakabintus planšetus.

„Susirinkę atokioje sodyboje, rinkome pievose žoles, paskui visą naktį virė, dažėm ir raganavom. Ir štai kas paryčiais išeina tokie gražūs rezultatai“,- juokavo R.Labinaitė.

Anot menininkės, kadangi vasara ir sijonų dažymo laikas baigėsi, atėjo metas dažyti siūlus. „Čia yra lietuviška vilna, kurią mes perkame iš tokio dieduko, kuris pats augina avis, turi karšyklą ir verpimo mašiną. Iš jo nuperkam paprastą baltą vilną ir tais pačiais augaliukais, kuriais dažome medvilnę ir liną, nudažome ir siūlus“,- dėžutėse dailiai sudėtas siūlų verpstes demonstravo R.Labinaitė.

Viena iš šios parodos idėjų buvo pademonstruoti Kupiškio rajono liaudies meistrių darbus – tapytus, austus ir siuvinėtus kilimėlius.

„Matome nutapytus 85-erių metų moters kilimėlius. Norėjome parodyti, kad mūsų kaimo moterys mokėjo ne tik gražiai austi, megzti, nerti ir siuvinėti, bet mokėjo ir tapyti“,- sako R.Labinaitė.

Parodos akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją