Apsijuosę virėjų prijuostėmis, pasipuošę šefų kepuraitėmis ir „apsiginklavę“ virtuviniais įrankiais, lydimi šypsenų ir plojimų, muzikantai perėjo parodų sales ir savo pasirodymą užbaigė Virtuvės studijoje, kur estafetę perėmė profesionalūs virtuvės šefai.

Virtuvės studijos darbą pradėjo tarptautinio lygio žvaigždė - garsus italų virtuvės šefas Rocco Iannone, kuris čia lankosi bendrovės „Italų namai“ kvietimu. Jis yra iškovojęs „Geriausio jaunojo metų virėjo“ Ialijoje titulą ir „Geriausio jaunojo virėjo Europoje“ apdovanojimą. Jo meistriškumas ir itališkos virtuvės tradicijų išmanymas įvertintas Michelin žvaigždute. Mugėje Rocco Iannone gamins autentiškus nacionalinius italų patiekalus: ravioli, koldūnus, tiramisu, baklažanus, įdarytus vištienos suktinukus, pyragą su šokoladu bei migdolais ir kt. Dar laukia jo pasirodymas penktadienį 13.30-14.30 val.

Savo pasirodymams Rocco Iannone atsivežė įspūdingą maisto produktų krepšelį. Beje, dalį produktų mugės svečiui parūpino Virtuvės studijos rėmėjas parduotuvių tinklas IKI. Iš IKI svečias pageidavo: juodųjų ir raudonųjų pipirų, juodojo šokolado, vištienos krūtinėlių, Parmigiano-Reggiano, Mascarpone sūrių, baklažanų, pomidorų, baziliko, migdolų, bulvių, biskvitinių sausainių, miltų. Iš Italijos Rocco Iannone vežėsi ančiuvius, Mocarela sūrį, aliejų, Pietų Italijos tradicinį ašaros formos Caciocavallo tipo sūrį.

Šiandien LITEXPO atsidariusiose parodose bus galima rasti tai, ko dar nėra prekybos centruose: geriausią kavą iš viso pasaulio, vynus iš Ispanijos, Italijos, Makedonijos ir kitų šalių, alų iš mažųjų Lietuvos daryklų, rečiausius maisto produktus, prieskonius ir delikatesus. Taip pat – naujausią įrangą, priemones, įrankius profesionaliai virtuvei, kavinei ar restoranui, viešbučiams, apskaitos sistemas ir kasos aparatus, indus ir serviravimo priemones, uniforminius drabužius, higienos bei švaros produktus.

Į parodas susirinko visas gurmaniškojo pasaulio „žvaigždynas“. Savo meistriškumą demonstruos ne tik itališkos virtuvės šefas, bet ir pripažinti Lietuvos baristai bei žinomi virtuvių šefai, rungsis geriausi virėjai ir konditeriai. Pirmą kartą vyks kulinarinių tinklaraštininkų konkursas “Mano gardžiausias rudens pyragas“.Kartu su šiomis parodomis pirmą kartą vyks „Arbatos dienos“, kurioje arbatos mėgėjai ras rečiausių šio gėrimo rūšių, jai skirtų indų bei Lietuvos geriausio virėjo ir konditerio čempionatai.

Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF veiks lapkričio 8-11 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO 3-oje salėje. 4-oje salėje įsikurs „Arbatos dienos“ bei Lietuvos geriausio virėjo ir konditerio čempionatai, o 5-oje salėje vyks paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro“. Ši paroda vyks viena diena trumpiau – lapkričio 8-10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)